tv

ACTUALITEITEN

In Netwerk het verhaal van chronisch zieken die vechten voor hun leven en voor meer zorg. Het wordt voor deze patiënten steeds moeilijker om de laatste levensfase in alle rust thuis door te brengen (20.25 uur, Nederland 2).

NATUUR

In deze aflevering van Nationale Landschappen staat de Stelling van Amsterdam centraal. Dit militair bolwerk dat bestaat uit forten, batterijen, waterwerken en dijken is vanaf het einde van de 19de eeuw aangelegd om Amsterdam tegen mogelijke vijanden te kunnen beschermen. Doordat deze militaire functie pas in de jaren zestig wegviel, is deze kring rond Amsterdam nog grotendeels intact. Decennialang lag de Stelling van Amsterdam er verlaten bij en raakte langzamerhand in verval. Maar sinds het einde van de jaren tachtig groeit de interesse ervoor. Inmiddels zijn diverse forten en andere bouwwerken weer in gebruik, als restaurant, theetuin, museum of natuurterrein. Van het open landschap wordt eveneens goed gebruikgemaakt, want de oude dijken en verbindingswegen zijn prachtige wandel- en fietspaden (19.50 uur, Nederland 2).

REALITY

De Rijdende Rechter Mr. Frank Visser wordt ook deze week weer ingeschakeld bij een slepend conflict waar mensen zelf niet uitkomen.

Je denkt een waardevaste viool te kopen en vervolgens kun je hem aan de straatstenen niet kwijt. Dat overkwam violiste Astrid Gordijn uit Groningen. Ze kocht twee violen bij vioolbouwer Peter Brandt in Assen. Toen ze deze bij andere vioolbouwers wilde inruilen, bleek de inruilwaarde veel lager dan het bedrag waarvoor ze oorspronkelijk waren verkocht (22.30 uur, Nederland 1).

Over vaders en zonen Een zoektocht van Hugo Borst naar de gevoelige plekken in de relatie tussen vaders en zonen.

Elco is de meest talentvolle van de judobroers Elco en Dennis van der Geest. Dit ziet ook vader en coach Cor van der Geest. Toch wil het grote goud niet echt blinken voor Elco. Vooral door blessures. Nadat Elco breekt met Cor, scheurt hij op de WK in 2005 zijn kruisbanden af. Dennis viert dat jaar grote triomfen en wordt wereldkampioen. Deze nieuwste blessure stort Elco in een diep dal. Vader Cor probeert hem eruit te halen (22.50 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden