TVN houdt vertrouwen in Goedkoop

ZEIST (ANP) - De Stichting Topvolleybal Nederland (TVN) ziet geen reden het vertrouwen in Bert Goedkoop op te zeggen. De kritiek op het functioren van de volleybalcoach neemt steeds meer toe, maar TVN blijft achter de Amsterdammer staan.

“We kunnen geen waardering opbrengen voor de rioolachtige manier waarop de kritiek naar buiten wordt gebracht”, zei TVN-directeur Jos Smulders. “We hebben het met Goedkoop over de publicaties gehad en hebben het volste vertrouwen in hem uitgesproken. We hebben hem geadviseerd zich niet door de kritiek te laten leiden”.

VVC-trainer Appie Krijnsen en AMVJ-coach Agnes Brunninkhuis haalden de afgelopen weken fel uit naar Goedkoop. Het tweetal beschuldigde de Amsterdamse bondscoach ervan dat hij de jonge speelsters psychisch kapot maakt. Ook zou hij ze aan hun lot overlaten en voortdurend uitschelden.

Smulders kon weinig begrip opbrengen voor de kritiek. “Als het tegenzit is het natuurlijk heel makkelijk om Goedkoop de schuld te geven. Ze mogen ook heus wel kritiek op hem hebben, maar dat hoeft niet op zo'n ordinarie manier.”

De ergernis bij de clubcoaches leeft al sinds het plan voor The Road naar Sydney naar buiten kwam. Goedkoop haalde de beste speelsters uit de competitie om ze klaar te stomen voor de Olympische Spelen van 2000. De vrouwen trainen inmiddels vijf dagen in de week in de Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Inmiddels heeft TVN met Goedkoop een gesprek gehad over de tegenvallende prestaties bij het Europees kampioenschap in Tsjechië. De titelverdedigsters konden na de voorrondes al naar huis. “Op het sportieve vlak hebben we steeds contact met Goedkoop en ook met de speelsters. Signalen over kritiek op Goedkoop hebben we van niemand ontvangen.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden