tv zondag

INFORMATIEF

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever brengt vanavond een verslag van een uitgebreid onderzoek naar de veroordeling van Harry Bout. Bout is de langstzittende Nederlander in een buitenlandse gevangenis. Hij werd in 1985 tot levenslang veroordeeld wegens moord en verblijft al ruim 23 jaar in de staatsgevangenis van Michigan.

Al Iwuagwu, de 40-jarige zakenpartner van Harry Bout, werd in 1985 in de woning van Bout in Grand Rapids neergeschoten, bijna in stukken gesneden en uiteindelijk in beton gestort. Bout zelf claimt onschuldig te zijn (21.30 uur, SBS 6).

DOCUMENTAIRES

In Europa: 1945 - Duitsland en Rusland Het Nazi-monster is overwonnen, maar wat te doen met de Duitsers? Bestaat er zoiets als een recht op wraak? Het Duitse volk krijgt er hoe dan ook ongenadig van langs tegen het einde van en in de eerste jaren na de oorlog. Kun je hierover spreken zonder de slachtoffers van de Holocaust tekort te doen? (21.15 uur, Nederland 1).

CULTUUR

Kunststof TV heeft één van Nederlands succesvolste popgroepen te gast: Blüf. Het nummer ’Oktober’ van hun nieuwe album met de gelijknamige titel kwam dit najaar meteen op nummer 1 in de single Top 100. Blüf laat bij Kunststof TV de nieuwe single horen, vertelt over de komende theatertour en legt uit waarom dit album akoestisch werd opgenomen.

Verder is fotografe Viviane Sassen te gast. Als kind woonde ze een paar jaar in Afrika en dat heeft haar nooit meer losgelaten. Voor haar Afrikaanse foto’s ontving ze vorig jaar de prestigieuze Prix de Rome. Dit en nieuw werk is nu te zien in FOAM, het fotomuseum in Amsterdam.

Ton Lutgerink is danser, choreograaf, theatermaker en performer. Momenteel werkt Lutgerink met studenten van een circusopleiding aan een bewerking van Arthur Japins ’De Grote Wereld’ (première 14 december). ’Kunststof TV’ ging alvast samen met Arthur Japin kijken (17.30 uur, Nederland 2).

REALITY

In Kruispunt de laatste aflevering van het drieluik over het dagelijks leven van dementerende ouderen in verpleeghuis Hogewey in Weesp.

De bewoners van het verpleeghuis en hun kinderen geven onder meer antwoord op de vraag of het leven nog waarde heeft als je dementerend bent (22.55 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden