tv zondag

INFORMATIEF

Zoovenirs Deze nieuwe vijfdelige serie gaat over de Dolphin Academy op Curaçao. Een serie die het wel en wee van het leven van dolfijnen en de mensen die met ze werken laat zien. Een cameraploeg verblijft drie weken lang op het terrein van de Dolphin Academy en krijgt zo een beeld van de magische aantrekkingskracht van deze dieren op de mens. In de uitzendingen zitten ook unieke onderwaterbeelden van de geboorte van een dolfijntje en duiken op open zee (18.10 uur, Nederland 1).

Paul Rosenmöller en de grenzen van Europa In deze zesdelige IKON-serie reist de presentator met het oog op de Europese verkiezingen door Europa op zoek naar de letterlijke en figuurlijke grenzen van deze lappendeken.

Het oude Europa is in de eerste helft van de vorige eeuw tot twee keer toe verscheurd door Wereldoorlogen.

De Europese gedachte is gegrond op de slogan: Nooit meer oorlog, nie wieder, never again. Maar de Balkan heeft laten zien dat oorlog nog immer kan toeslaan. Hoe staat het daar nu? Het uiteengevallen oude Joegoslavië is nog steeds een kruitvat (20.15 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRES

De weg naar Mekka De Vlaamse filosoof en tv-maker Jan Leyers wil weten hoe het nu echt zit met de moslimwereld. Hij gaat op zoek naar het hart van de moslimwereld in Noord Afrika en het Midden Oosten en heeft als eindbestemming de heilige stad Mekka. Gaandeweg komt hij erachter wat er leeft in de islamitische wereld, wat moslims en westerlingen bindt en waar hun wegen scheiden (20.55 uur, Nederland 2).

PRAATSHOWS

30 Hoog Frénk van der Linden interviewt Heleen Mees, NRC-columniste en voorzitter van de PvdA-afdeling in haar woonplaats New York. Heleen Mees praat onder meer over het streven naar een flitscarrière en een evenwichtig liefdesleven (23.20 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden