tv zondag

ACTUALITEITEN

Buitenhof Terwijl het Openbaar Ministerie met man en macht de top van de onderwereld achter slot en grendel probeert te krijgen, geeft de rechter de organisatie steeds vaker een tik op de vingers. Zo ook deze week in Alkmaar waar vijf mogelijke mensensmokkelaars vrijuit gingen nadat de officier niet-ontvankelijk werd verklaard. Hoe gaat het Openbaar ministerie met deze tegenslagen om? In ’Buitenhof’ een gesprek met de voorzitter van het College van procureurs-generaal, Harm Brouwers. Verder een debat tussen VVD’er Charlie Aptroot en CDA’er Ger Koopmans over de kilometerheffing (12.10 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRES

Zembla: Babysterfte in Nederland In Nederland sterft jaarlijks één op de honderd baby’s. Internationaal onderzoek toont aan dat de babysterfte hier hoger ligt dan in andere Europese landen. Eén van de oorzaken is dat verloskundigen en gynaecologen meer risico’s nemen dan collega’s in het buitenland. Ze wachten lang met ingrijpen, want de Nederlandse filosofie is dat de natuur zijn gang moet gaan. Gynaecologen en kinderartsen stellen in ’Zembla’ dat veel sterfgevallen van baby’s onnodig zijn (21.50 uur, Nederland 2).

REALITY

Topvrouwen Dit nieuwe programma geeft inzicht in het werk en leven van vrouwen die aan het hoofd staan van grote non-profitorganisaties. De vier NGO-directeuren die hierin centraal staan zijn: Liesbeth van Tongeren (Greenpeace), Louise van Deth (Stop Aids Now!), Mechteld van den Beld (Revalidatiefonds) en Marianne Verhoeven (Prinses Beatrix Fonds) (16.05 uur, Net 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden