tv zondag

INFORMATIEF

Lux Een kamermeerderheid van CDA, PvdA en Christenunie wil structureel geld voor godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs op openbare basisscholen.

’Lux’ bezoekt een zwarte en een witte openbare basisschool en laat zien hoe zij omgaan met de levensbeschouwelijke vorming. Op de witte Willemsparkschool in Amsterdam leidt de charismatische Samuel Ferdinandus de kinderen binnen in de wondere wereld van religie. Op Duo2002, een zwarte openbare basisschool in Rotterdam, hebben veel kinderen een islamitische achtergrond. Twee jaar geleden is de school overgestapt op lessen ’wereldreligies’ voor alle kinderen (23.15 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRES

Zembla: ’Macho’s in de zorg’ Bij de christelijke zorgonderneming voor verstandelijk gehandicapten Philadelphia zijn miljoenen euro’s verdwenen. Voor het voortbestaan van de organisatie wordt gevreesd. Het bestuur had meer belangstelling voor investeringen in monumentaal vastgoed dan voor het op peil houden van de zorg. Ondanks een Raad van Commissarissen met bestuurlijke zwaargewichten lijkt er van toezicht nauwelijks sprake te zijn geweest. De bedrijfscultuur duldde geen kritiek van werknemers en waarschuwingen werden genegeerd. In ’Zembla’ het verhaal over de grootheidswaanzin van bestuurders die Philadelphia aan de rand van de afgrond brachten (21.45 uur, Nederland 2).

CULTUUR

In Kunststof TV zijn te gast:

- Renée Soutendijk, actrice. Niet meer weg te denken van het witte doek. De laatste jaren staat ze ook steeds vaker op het toneel. Zoals nu in ’De Grote Liefde’, waarmee ze (samen met Kitty Courbois en Derek de Lint) door het land toert.

- Danielle Kwaaitaal, beeldend kunstenaar en één van de pioniers van de digitaal gemanipuleerde fotografie. In haar nieuwe werk ’Whispering Waters’, een serie onderwaterfoto’s, zoekt ze naar het ’schoonheidsideaal’ in menselijke én artistieke zin. Vanaf 14 maart te zien in het Groninger Museum.

- Sylvia Witteman, publiciste en columniste. Ze werd bekend met ’De Volkskeuken’, haar kookrubriek in De Volkskrant. In haar nieuwe boek ’Het Lekkerste Dier’ probeert ze vegetariër ’Henk’ met recepten ervan te overtuigen weer dieren te gaan eten.

- Myriam Gaasbeek, zangeres. Elk jaar geeft het Unsigned project zes onbekende talenten in een bepaald genre de kans om twee eigen nummers op te nemen. Myriam Gaasbeek is één van hen. In Kunststof TV treedt ze op (17.40 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden