tv zondag

ACTUALITEITEN

Buitenhof interviewt Piet Hein Donner. De minister van sociale zaken en werkgelegenheid waarschuwde de Tweede Kamer deze week in een brandbrief dat ons land zich moet opmaken voor ’een majeure herschikking in de economie’. Verder praat Uri Rosenthal, fractievoorzitter van de VVD in de senaat, over de noodzaak van een parlementair onderzoek naar de oorlog in Irak als de regering niet snel met betere antwoorden komt op de gestelde vragen. Nu blijft er volgens Rosenthal te veel mist bestaan rond de besluitvorming om de oorlog in Irak te steunen, en dat is onaanvaardbaar (12.05 uur, Nederland 2).

In Nioscoop spreekt de Egyptische ambassadeur in Den Haag, zijne excellentie Ahmed Amin Fathalla, over de houding van Egypte tegenover de oorlog in Gaza. Na drie weken groeit de woede bij de bevolking in de Arabische landen. Niet alleen over het optreden van Israël, maar ook over de houding van de eigen regeringen. Buurland Egypte heeft de laatste decennia een belangrijke rol gespeeld in het Palestina-Israëlconflict. Deze keer heeft de Egyptische regering volgens haar eigen bevolking gefaald. Overal in de Arabische wereld, en ook daarbuiten, is de bevolking woedend over het feit dat Egypte de grens bij Rafah gesloten heeft.

Ook laat ’Nioscoop’ twee onderwijsdeskundigen aantreden om hun oordeel te vellen over het islamitisch onderwijs in ons land. De onderwijsinspectie concludeerde in november vorig jaar tijdens een check dat maar één school door de beugel kon. Staatssecretaris Dijksma van Onderwijs noemde de resultaten schokkend. Maar de Islamitische Scholen Besturen Organisatie (ISBO) meende dat er heel wat af te dingen viel op het rapport (15.00 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

Spoor van leven praat met voor- en tegenstanders van de Hanzelijn, een nieuw aan te leggen spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle die de treinreis tussen beide steden moet reduceren tot een half uur. Deze toekomstige spoorlijn boort zich dwars door de Buitendijkseweg in Kampen heen, waardoor de kleine boerengemeenschap in tweeën is gescheurd (15.55 uur, RTL4).

Zembla: Mama, zijn wij arm? Kyra is vier jaar en woont in de armste wijk van Nederland. Haar ouders, Tim en Antje, moeten rondkomen van 80 euro in de week. Een straat verderop wonen Mohammed en Maria. Hun vader en moeder hebben geen werk. Het gezin met vijf kinderen zit tot over de oren in de schulden. Hoe is het om op te groeien in armoede en hoe belangrijk is de rol van de school daarbij? (21.55 uur, Nederland 2).

PRAATSHOWS

In Zondagavond Laat brengt presentator Fons de Poel de minister van buitenlandse zaken, Guusje ter Horst, naar huis. ’Gietijzeren Guusje’ kijkt graag naar sentimentele B-films, zingt luidkeels mee met André Hazes en eet onderweg bij voorkeur een patatje met mayonaise (23.15 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden