tv zaterdag

Museumgasten brengt een special naar aanleiding van de tentoonstelling 'Indonesia, de ontdekking van het verleden' in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. In aflevering één duikt Roeland Kooijmans op Bali in de geschiedenis van topstukken van deze tentoonstelling. In de tweede aflevering op 21 januari bezoekt hij Java. Eeuwenlang is Indonesië een Nederlandse kolonie geweest en in die jaren zijn er veel schatten uit het Indonesisch cultureel erfgoed verzameld en in musea terecht gekomen. Op de tentoonstelling 'Indonesia, de ontdekking van het verleden' komen veel topstukken bij elkaar (16.30 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

Jules Unlimited Lottie Hellingman maakt een paar keer een parachutesprong waarbij zij leert hoe ze tijdens de sprong met een camera op haar helm kan filmen. Ook leert ze hoe ze haar vaart bij de vrije val kan minderen en versnellen en hoe parachutisten in een team elkaar kunnen instrueren (19.00 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Koppensnellers Lang verwacht, toch gekomen. Vanavond begint de veelbesproken Jack Spijkerman met zijn nieuwe amusementsprogramma bij Talpa. 'Koppensnellers' is een amusementsprogramma met satire en cabaret, bijzondere bekende en onbekende gasten, opvallende televisiefragmenten en een gloednieuw spel: 'De kop van Jut'. In deze eerste aflevering wordt het spel gespeeld door Yuri van Gelder ('s werelds beste aan de ringen) en Teun de Nooijer ('s werelds beste hockeyer). Het team van cabaretiers dat meewerkt aan het programma, en in het verleden ook al met Jack Spijkerman heeft samengewerkt, bestaat uit onder meer Peter Heerschop, Viggo Waas, Sanne Wallis de Vries, Mike Boddé, Thomas van Luyn, Ellen Pieters, Alex Klaasen, Martine Sandifort en Patrick Stoof (20.00 uur, Talpa).

Herman Finkers Het is een avond vol amusement en cabaret. Behalve de show van Eric van Sauers (zie 'vooraf') zendt de Vara deel één van de show 'De zon gaat zinloos onder, morgen moet zij toch weer op' van cabaretier Herman Finkers uit. Daarin de bekend geworden uitspraak 'Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen, in Almelo is altijd wat te doen'. 'De zon gaat zinloos onder' is het zesde programma van Herman Finkers en in 1992 opgenomen in de Twentse Schouwburg Enschede (19.55 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden