tv zaterdag

DOCUMENTAIRES

Holland Doc: Eeuwige Moes is een ode aan de eenzame idealist Ruurd Walrecht, die als een ware Don Quichot zeldzame voedselgewassen verzamelt en kweekt. Maar Walrechts roep in de woestijn wordt nauwelijks gehoord. Van de ene op de andere dag vertrekt hij dan ook verbitterd naar Zweden, zijn levenswerk en volgelingen vertwijfeld achterlatend (15.00 uur, Nederland 2).

In de documentairereeks 30 Days van Morgan Spurlock (’Supersize Me’) trekt een christelijke all American heteroseksuele jongen uit een stadje in bij een homoseksuele man in San Francisco (00.15 uur, RTL 5).

PRAATSHOWS

Kassa test in deze laatste aflevering van dit seizoen led-lampen. Vanaf 2012 mogen er geen gloeilampen niet meer binnen de EU worden verkocht. Welke ledlamp is het beste alternatief? (18.55 uur, Nederland 1)

INFORMATIEF

In EenVandaag: De week van staat Wim van de Camp, CDA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen op 4 juni, centraal. De goedlachse motorrijder met Brabantse tongval heeft er al 23 jaar in de Tweede Kamer opzitten. Hij wilde graag in de Kamer blijven, maar koos ’na lichte druk’ van de partij voor Brussel (18.20 uur, Nederland 1).

Blauw Bloed komt vanuit Noorwegen, waar koning Harald, koningin Sonja, prins Haakon, prinses Mette-Marit en hun kinderen een nationale feestdag vieren. Wat Koninginnedag voor Nederlanders is, is voor Noren deze dag waarop in 1814 de Noorse Grondwet werd ingevoerd (19.35 uur, Ned. 2).

JEUGD

Het Dalton uit Voorburg en Stad en Esch uit Meppel strijden in de finale van Op weg naar Het Lagerhuis tegen elkaar om de eerste plaats (21.50 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Vanuit theater De Melkweg komt het tweede Amsterdam Comedy Festival (23.05 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden