tv zaterdag

A C T U A L I T E I T E N

EenVandaag Er zijn 15 Nederlandse slachtoffers c.q. nabestaanden die een rechtszaak aangespannen hebben tegen de fabrikant van de pijnstiller VIOXX. Twee jaar geleden is het medicijn van de markt gehaald toen er mensen aan overleden. Wereldwijd zijn er intussen meer dan 26.000 zaken ingediend. Verder aandacht voor de film ’Nachtrit’. Deze film gaat over de taxioorlog die enkele jaren geleden in Amsterdam woedde tussen het bedrijf TCA en nieuwkomer Taxidirekt. ’EenVandaag’ kijkt met twee hoofdrolspelers uit de echte taxioorlog naar de verfilming ervan (17.59 uur, Nederland 1).

P R A A T S H O W S

In Rondom 10 een debat over de vraag ’Gaat Nederland aan geld ten onder?’.

Grote, vaak buitenlandse investeerders, zogeheten durfkapitalisten, kopen steeds meer Nederlandse bedrijven op. Ze saneren de boel met harde hand en verkopen ze daarna met veel winst. Snelle winst is het enige wat telt voor deze investeerders, die inmiddels als ’sprinkhanen’ en ’barbaren’ zijn betiteld. Bekende bedrijven als De Bijenkorf, Hema, Philips, VNU, Ahold, Stork, maar ook PCM, dat onder meer Trouw uitgeeft, hebben inmiddels te maken met deze steenrijke beleggers. De vakbonden maken zich grote zorgen. In ’Rondom 10’ een debat met onder anderen minister Joop Wijn van economische zaken, Roderick Munsters, directeur beleggingen van het ABP, en een aantal bezorgde vakbondsleden (21.10 uur, Nederland 2).

I N F O R M A T I E F

Rondje Delta Presentatrice Mieke van der Weij vaart over de Zuid-Hollandse, Zeeuwse en Noord-Brabantse wateren. Langs schorren en slikken, vissersplaatsjes en waterstaatkundige kunstwerken. De tocht gaat van Willemstad via de Moerdijkbrug naar de Biesbosch (17.25 uur, Nederland 1).

Kassa onderwerpt een aantal regenpakken uit de goedkope categorie aan een test. Verder aandacht voor het kopen op afbetaling. De rentes die daarvoor gelden, zijn vaak torenhoog. In sommige gevallen zelfs zo hoog dat het onwettig is (18.55 uur, Nederland 1).

A M U S E M E N T

Mooi! Weer De Leeuw! Deze zaterdagavond gaat Paul de Leeuw dollen met Jan Smit, wil iemand zwemmen met haaien en het Adje A-team dolt met een 48-jarige buikspreekster en Lange Frans (20.25 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden