tv zaterdag

PRAATSHOWS

Als verslaggever en correspondent voor het NOS Journaal hield Step Vaessen Nederland op de hoogte van de ramp. Mede door haar indringende reportages leefde Nederland in die dagen helemaal mee met de slachtoffers en hun nabestaanden. Dit vertaalde zich onder meer in de ongekend grote opbrengst van de inzamelactie op giro 555. Paul Rosenmöller praat met Vaessen over haar beleving van de tsunami en over de ontwikkelingen in de getroffen gebieden sinds 26 december vorig jaar -want daarover is Vaessen sceptisch. Aansluitend een discussie over de vraag of het geld dat door giro 555 ná de Tsunami werd opgehaald, goed wordt besteed. Aan tafel zitten, naast Step Vaessen, Femke Lagaaij, van de Donateursvereniging Nederland en Floortje Dessing die ambassadeur is van het Nederlandse Rode Kruis (20.30 uur, Nederland 1).

25 jaar Tros tv Show staat in het teken van seks. Eerst een portret van Playboy-baas Hugh Hefner (met hilarische beelden van de huwelijksvoltrekking met de zoveelste misses Hefner, van wie hij inmiddels ook al weer gescheiden is). Daarnaast een terugblik op het gesprek met Hillary Clinton. Met haar heeft Ivo Niehe het met name over de vrouwen Gennifer Flowers (komt zelf ook aan het woord) en Monica Lewinsky (die haar het leven zuur maakte). Verder een gesprek met Max Westerman. Een aantal jaren geleden bezocht Niehe hem in New York. Maar hoe anders is zijn leven nu in de Big Apple? (21.00 uur, Nederland 2).

DRAMA Murder Rooms Vandaag en op zaterdag 20 augustus zendt de KRO twee nieuwe afleveringen uit van de detective-serie ' Murder Rooms', gebaseerd op het leven en karakter van Sir Arthur Conan Doyle.

Vandaag: ' The Kingdom of Bones'. De conservator van het plaatselijke museum in Southsea is kinderlijk opgetogen als hij zijn vriend Doyle een bundel toont die een mummie bevat. Hij wil zijn schat aan een geselecteerd publiek tonen en Doyle nodigt via dr. Bell de beroemde wetenschapper William Rutherford uit Edinburgh uit, om de onthulling van het lichaam bij te wonen. Als de genodigden aanwezig zijn, nodigt Reuben Proctor dr. Rutherford uit om de windsels te verwijderen en doen zij een vreselijke ontdekking (22.00 uur, Nederland 1).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden