tv zaterdag

I N F O R M A T I E F

Natuurlijk Nico keert terug met een nieuwe reeks afleveringen. Elke week bezoekt de bekende vogelkenner en natuurliefhebber Nico de Haan een natuurgebied in Nederland. Deze keer is dat de Westerschelde. Open riviermondingen zoals de Westerschelde zijn steeds zeldzamer geworden in Europa, terwijl daar belangrijke natuurgebieden te vinden zijn. De aan het water grenzende brakwaterschorren en slikken zijn bij laag water belangrijk voor verschillende vogels zoals steltlopers, eenden en ganzen (17.05 uur, Nederland 1).

In Paul Rosenmöller en... reist Rosenmöller deze keer met schrijfster Yasmine Allas naar het noorden van Somalië. Bijna 20 jaar geleden ontvluchtte de 39-jarige schrijfster haar land en nu keert zij voor het eerst terug naar haar vaderland. ,,Vijf, zes jaar geleden was ik er nog stellig over: ik ga nooit meer terug. Maar alle veranderingen in Nederland na 11 september hebben het proces van terugverlangen naar mijn land in een versnelling gebracht. Op een gegeven moment merk je dat je voortdurend bezig bent met je identiteit” (21.45 uur, Nederland 1).

C U L T U U R

In Sonja, de meester en de leerling praat Sonja Barend met Mathilde Santing. Zij is, sinds zij twintig jaar geleden haar loopbaan als zangeres begon, nooit meer van het podium verdwenen. Ze valt op door haar eigenzinnige talent. De ’leerlingen’ Birgit Schuurman, Antonie Kamerling en Mirjam Timmer (ex-Twarres) zijn ter voorbereiding op deze masterclass van Mathilde Santing gevraagd om een nummer uit te zoeken dat hen na aan het hart ligt. Behalve aan timing, tekstinterpretatie en bezieling besteedt Mathilde Santing veel aandacht aan de toonhoogte waarop een nummer wordt gezongen. Sonja Barend luistert mee en praat over ambities en de bijzonderheden van het vak (21.00 uur, Nederland 3).

S P O R T

Nederland-Kameroen De komende weken zendt SBS 6 diverse oefeninterlands van Oranje, Australië, Trinidad & Tobago en Brazilië uit. Vanavond is de aftrap door vanaf 17.50 uur de oefeninterland Trinidad & Tobago tegen Wales uit te zenden. Direct daarna vanaf 20.00 uur zendt SBS 6 live de oefeninterland Nederland-Kameroen uit. Edward van Cuilenborg presenteert vanuit de studio en Louis van Gaal en Hans van Breukelen verzorgen de analyses (18.00 uur, SBS 6).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden