tv vandaag

A C T U A L I T E I T E N Netwerk De VS is een van de drie landen ter wereld waar minderjarigen de doodstraf kunnen krijgen. Het Hooggerechtshof van de VS heeft besloten aan de hand van de zaak van Christopher Simmons, te kijken of de doodstraf voor minderjarigen niet in strijd is met de grondwet. Hierin staat namelijk dat een straf niet buitengewoon wreed mag zijn. Netwerk ging naar Amerika en sprak met twee ter dood veroordeelde jongeren (20.30 uur, Nederland 1).

D O C U M E N T A I R E Dokwerk: Dame la Mano In New York en de nabijgelegen Latinowijken in New Jersey leven veel Cubaanse ballingen. Sommigen van hen zijn de hoofdpersonen van 'Dame la mano'. Zij kijken wekelijks uit naar de zondag, de avond waarop ze zich kunnen uitleven op de versleten dansvloer van danslokaal 'La Esquina Habanera'. Dit is de enige plek in de VS waar de authentieke rumba in ere wordt gehouden. Het best bewaarde geheim van Amerika, zeggen Cuba-kenners (19.58 uur, Nederland 3). P R A A T P R O G R A M M A ' S Kersttaxi Joris Linssen haalt met de Kersttaxi oud-premier Van Agt op. De rit gaat op verzoek van de heer Van Agt naar het Bijbels Openluchtmuseum. Normen en waarden staan bij hem hoog in het vaandel, zo blijkt (18.20 uur, Nederland 1).

I N F O R M A T I E F Man bijt hond jaaroverzicht Suzanne Bosstraten en Rob Kroezinga presenteren de eerste aflevering van het Man bijt hond jaaroverzicht. Vandaag aandacht voor de maanden januari en februari (19.00 uur, Nederland 1).

C U L T U U R Kruispunt 'Op reis', kloosterserie. Daniel Van Santvoort is dol op zingen, geboren in Tilburg en opgegroeid in Vught. Op jonge leeftijd trad hij in bij de trappisten van de Achelse kluis; een klooster op de grens van België en Nederland. Vijftien jaar geleden zocht hij zijn heil in een trappistenklooster op Caldey Island, voor de kust van Wales. Daar werd hij vijf jaar geleden tot abt gekozen (00.25 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden