tv vandaag

A C T U A L I T E I T E N Twee Vandaag De financiële ondergang van het Parmalat-concern in Italië heeft ook voor grote schade gezorgd bij een aantal Nederlandse banken. In 'Twee Vandaag' een reportage over de rol die Nederlandse banken in Italië spelen en welke risico's ze daarbij lopen (17.59 uur, Nederland 2).

P R A A T P R O G R A M M A ' S In Goedemorgen Nederland is vandaag actrice Kitty Courbois te gast. Zij praat over de telefilm 'Deining', waarin zij een dementerende moeder speelt. Verder: Oud-hoofdcommissaris J.A. Blaauw pleit voor repressieve in plaats van preventieve aanpak van de criminaliteit. Hans van Duin is voorzitter van de Nederlandse politiebond. Met hem een gesprek over de bestrijding van de criminaliteit in Nederland (06.59 uur, Nederland 1).

NOVA Politiek Te gast zijn de CDA-ministers Agnes van Ardenne van ontwikkelingssamenwerking en Aart Jan de Geus van sociale zaken. Zij praten met Jeroen Pauw en Clairy Polak over de toekomst van de ontwikkelingssamenwerking en over de topinkomens in het bedrijfsleven. In de rubriek 'De Straat' staat ook de ontwikkelingssamenwerking centraal. Dan zijn er in 'De Politieke Barometer' de laatste peilingen (22.20 uur, Nederland 3). Te gast bij Barend & Van Dorp zijn André van Duin, die na 10 jaar zijn comeback maakt in het theater, Professor Johan van Leeuwen, die de snelheid onderzocht van de tong van de kameleon als deze hier een prooi mee vangt, en Frits Wester, die de parlementaire week doorneemt. Verder een optreden van de rappers Moordgasten (22.30 uur, RTL 4).

I N F O RMA T I E F Blik op de Weg gaat vanavond over snelheid. Op het gebied van de verkeershandhaving zijn de bekendste voorbeelden de flitspaal en de mobiele radarcontroles. Dit is tegelijk de maatregel die blijvend verzet oproept. Toch kun je je afvragen of die flitspalen er niet zijn voor onze eigen veiligheid (20.25 uur, Nederland 2).

A M U S E M E N T Raymann is laat Naast Matthijs van Nieuwkerk als gast van Tante Es ontvangt Jörgen Raymann morgenavond NAC-voetballer Nourdin Boukhari en 'Shouf Shouf Habibi'-ster Mimoun Ouled Radi. Zij praten over de benefietwedstrijd die volgende week woensdag 21 april wordt gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in februari in Marokko. De wedstrijd in de Amsterdam Arena gaat tussen de Marokkaanse voetbalprofs en Ajax (23.10 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden