tv maandag

ACTUALITEITEN

INFORMATIEF

Man bijt hond Tijdens Pinksteren zullen velen weer met de auto op stap gaan, naar pretpark, meubelboulevard of vakantieadres. Ook in Alphen stonden de auto's in de rij. Pastoor Paes zegende voor de derde keer auto's en automobilisten in voor een behouden vaart. En in Landgraaf is traditiegetrouw het festival Pinkpop, met dit jaar een optreden van de Golden Earring. Mari van den Anker is hartstochtelijk fan en verzamelt alles van ze. Zijn vriendin, die hij heeft ontmoet tijdens een concert van de band, is dit jaar bij een ongeluk om het leven gekomen. Sindsdien neemt de Golden Earring een nog grotere plaats in zijn leven (19.00 uur, Nederland 1).

Tros Radar De Kia Picanto rijdt volgens de brochure gemiddeld 20 kilometer met 1 liter benzine. Erg zuinig dus en zo wordt het Zuid-Koreaanse autootje ook gepromoot. 'Radar' ontving echter honderden klachten van teleurgestelde Kia-rijders. Het brandstofverbruik schommelt bij hen rond de 1:13 en is dus helemaal niet zo zuinig. In Radar aandacht voor het onderzoek dat Kia Nederland onder toeziend oog van de camera opnieuw liet doen naar het brandstofverbruik. Tevens trekt 'Radar' met een karavaan Picantootjes door het land voor een praktijktest (20.30 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Pinkpop NPS, Vara en VPRO presenteren op pinkstermaandag vanaf 13.00 uur een verslag van Pinkpop 2005. De uitzending is tot 16.00 uur en gaat vanaf 19.00 uur verder tot na middernacht, met onderbrekingen van Zappelin en het 22.00 uur-Journaal. De presentatie is in handen van Dolf Jansen en Marco Roelofs (Vanaf 13.00 uur, Nederland 3)

AMUSEMENT

Theater van het Sentiment Vandaag is dat Sjoukje Smit ofwel Maggie Mcneal te gast. Zij deed mee aan het Eurovisie Songfestival in 1974, toen Abba de winnaar werd en Maggie nummer drie. Ook te gast is Gettie Kaspers, zangeres van Teach In, dat in 1975 met 'Ding-a-Dong' het festival won (17.35 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden