tv film

Belinda van de Graaf

Hitte/Harara

Regie: Lodewijk Crijns; Nederland, 2008. Met Bracha van Doesburgh, Nabila Marhaben en Fehd el Ouali. Nederland 3, 20.25-22.10 uur.

’Telefilm’ van de Nederlandse regisseur Lodewijk Crijns, geproduceerd door de NPS. Het drama draait om twee ’Dunya en Desie’-achtige hartsvriendinnen uit Amsterdam (de een van Marokkaanse, de ander van Nederlandse afkomst) die een schoonheidssalon willen openen en naar Marokko gaan voor inkopen. Ze rollen er in een onverwacht tragisch avontuur.

The Wedding Planner

Regie: Adam Shankman, VS, 2001. Met Jennifer Lopez en Matthew McConaughey. Net 5, 20.30-22.35 uur.

Geflopte romantische komedie van debuterend regisseur en voormalig choreograaf Adam Shankman. Jennifer Lopez heeft er haar beroep van gemaakt om pasgehuwden de dag van hun leven te bezorgen. Zelf dreigt de ’wedding planner’ de boot te missen.

Hable Con Ella

Regie: Pedro Almodóvar; Spanje, 2002. Met Javier Camara en Dario Grandinetti. Arte, 21.00-22.50 uur.

In het Spaanse drama ’Hable Con Ella’ (’Talk To Her’) raken een balletdanseres en een stierenvechtster in coma, waardoor regisseur Almodóvar zich kan concentreren op de mannen die hen omringen. Wat vergezocht sentiment, maar niettemin goed voor de Beste Europese Film van 2002 en een Oscar voor het Beste Scenario.

The Corruptor

Regie: James Foley; VS, 1999. Met Chow Yun-Fat, Mark Wahlberg en Ric Young. Veronica, 22.05-00.10 uur.

Efficiënte politiefilm waarin twee verschillende agenten de handen ineen slaan om in het Newyorkse Chinatown drugstransporten van Chinese bendes te onderscheppen. Regisseur James Foley melkt het cliché van het ’buddy cop’-genre behoorlijk uit, maar dankzij energieke optredens van Chow Yun Fat (als de wereldse agent) en Mark Wahlberg (als het groentje) blijft het boeiend.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden