tv film

Jann Ruyters

What Dreams May Come

Regie: Vincent Ward; VS, 1998. Met Robin Williams, Cuba Gooding jr, Annabella Sciorra. Net 5, 20.30-22.35 uur

Fraai vormgegeven, maar melodramatische film waarin Robin Williams een overleden man speelt die in de hemel ontdekt dat zijn vrouw (Sciorra) zelfmoord heeft gepleegd en dus in de hel terecht dreigt te komen. Film werd erg slecht ontvangen door de kritiek maar wel bewonderd om ’special effects’.

Meisje

Regie: Dorothee van den Berghe; België/NL, 2002. Met Charlotte van den Eynde, Els Dottermans, Frieda Pittoors. Belgie 2, 22.10-23.40 uur

In ’Meisje’ verlaat de 20-jarige Muriel het ouderlijk huis, vindt een baantje in Brussel, en een kamer bij een hospita. Zoals zoveel meisjes vroeger of later hun moeder verlaten, een baantje zoeken en een kamer vinden. Dat Muriel in deze film meemaakt wat de meeste meisjes meemaken, zegt de titel al en toont de debuterende Vlaamse regisseuse van den Berghe direct in de openingsscène. Ze filmt het meisje terwijl ze op de wc haar kennis oefent vlak voor een sollicitatiegesprek. Een beeld van een onopvallend gezicht, prevelende lippen, blond haar. Dat doodgewone, intieme is de kracht van ’Meisje’, een film over een meisje dat niet goed weet wat ze wil, en op het moment dat ze het wel weet al te snel weer de moed laat zakken als ze op een hindernis stuit. Regisseuse Van den Berghe mengt de belevenissen van Muriel met die van haar onbevreesdere hospita (een fraaie, bekroonde rol van Els Dottermans) en van haar in ouderwets huwelijk gevangen moeder (Frieda Pittoors).

Alien 3

Regie: David Fincher; VS, 1992. Met Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance. RTL 7, 22.30-0.44 uur

Na van de vreemde planeet te zijn ontsnapt stort Ellen Ripley neer in een vreemd, afgelegen ruimtestation. Ze wacht daar op redding maar ontdekt dan de oorzaak van haar ’crash’, een buitenaardse verstekeling. Dit buitenaardse wezen wordt almaar groter en begint de bewoners van het ruimtestation te doden. Problemen voor Ripley, temeer daar deze ’alien’ niet de enige vijand is.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden