tv film

Belinda van de Graaf

Casper

Regie: Brad Silberling; VS, 1995. BBC 2, 11.55-13.30 uur.

Deels animatie-, deels live actionverfilming van de klassieke strip ’Casper, Het Vriendelijke Spookje’, met Christina Ricci als het tienermeisje Kat dat vriendschap sluit met een opgejaagd spookje.

The Fugitive

Regie: Andrew Davis; VS, 1993. Net 5, 20.30-22.30 uur.

Spannende thriller, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren zestig. Harrison Ford speelt de van moord verdachte arts Richard Kimble, op de hielen gezeten door politieman Tommy Lee Jones.

Shrek

Regie: Andrew Adamson en Vicky Jenson; VS, 2001. RTL 4, 21.00-22.35 uur.

Vrolijke animatiefilm waarin het knoestige groene moerasmonster Shrek samen met een horde verbannen sprookjesfiguren op pad gaat om prinses Fiona te redden. ’Shrek’ is niet zo zoetsappig als de meeste animatiefilms, eerder parodiërend.

The Thomas Crown Affair

Regie: John McTiernan; VS, 1999. Met Pierce Brosnan en Rene Russo. BBC 1, 00.35-02.20 uur.

Rijk gedecoreerde maar ongeïnspireerde remake van de gelijknamige Britse sixties-film waarin Steve McQueen de gentleman-boef speelde en Faye Dunaway de wakkere verzekeringsagente.

Stromboli

Regie: Roberto Rossellini; Italië, 1949. Met Ingrid Bergman, Mario Vitale en Renzo Cesana. Nederland 2, 01.25-03.05 uur.

Karin - gespeeld door een 34-jarige Ingrid Bergman - trouwt met een Italiaanse visser om zo aan het Italiaanse krijgsgevangenenkamp te kunnen ontsnappen. Het leven op het eilandje Stromboli, bedreigd door een vulkaan, is echter zwaarder dan ze dacht. De Zweedse actrice Ingrid Bergman en de Italiaanse regisseur Roberto Rossellini werden tijdens de opnamen zo verliefd, dat de zwangere Bergman besloot om haar echtgenoot te verlaten en in Italië te blijven.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden