tv film

Belinda van de Graaf

Scent of a Woman

Regie: Martin Brest; VS, 1992. Met Al Pacino, Chris O’Donnell en Philip Seymour Hoffman. RTL 7, 20.30-23.30 uur.

Al Pacino kreeg een oscar voor zijn optreden als de gepensioneerde luitenant-kolonel Frank Slade, een sarcastische excentriekeling die gebukt gaat onder zijn blindheid en die zich voorgenomen heeft een eind aan zijn leven te maken. Tot zich een voorzichtige vriendschap aandient met een arme student (Chris O’Donnell), die hem begeleidt op een laatste uitstapje naar New York. Losjes gebaseerd op de roman ’Il Buio e il Miele’ van Giovanni Arpino.

Falling Down

Regie: Joel Schumacher; VS, 1993. Met Michael Douglas en Robert Duvall. Veronica, 20.30-22.35 uur.

Goed geacteerd drama waarin een ogenschijnlijk keurige zakenman (Michael Douglas) uit Los Angeles op een snikhete dag in de file belandt. Geleidelijk aan verliest hij zijn gemoedsrust, eerst met scheld- en knokpartijen, daarna met moord en doodslag.

Miami Rhapsody

Regie: David Frankel; VS, 1995. Met Sarah Jessica Parker, Mia Farrow en Antonio Banderas. RTL 4, 21.00-22.45 uur.

Gwyn, gespeeld door Sarah Jessica Parker, wil niets liever dan trouwen, maar ze twijfelt omdat ze alle relaties om haar heen in ontrouw ten onder ziet gaan. Film heeft nog het meest weg van een lang uitgesponnen soap.

The Dead Pool

Regie: Buddy van Horn: VS, 1988. Met Clint Eastwood, Liam Neeson en Patricia Clarkson. Veronica, 22.35-00.10 uur.

Vijfde ’Dirty Harry’-film waarin Clint Eastwood als Dirty Harry Callahan op de dodenlijst (the dead pool) van een zieke horrorregisseur blijkt te staan. Gewapend met een .44 Magnum gaat Dirty Harry in de straten van San Francisco op onderzoek uit. De film heeft een paar enerverende achtervolgingsscènes, maar de laconieke humor uit eerdere Dirty Harry-films is vrijwel afwezig.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden