tv film

Two much Regie: Fernando Trueba; VS, 1996. Met Antonio Banderas, Melanie Griffith, Danny Aiello. SBS 6, 15.30 uur Een groot succes in Spanje, deze gekunstelde screwball-komedie waarin Antonio Banderas een louche kunsthandelaar van Spaanse afkomst speelt die kunst verkoopt aan rijke weduwen in L. A. met de smoes dat hun man het schilderij al bij hem besteld had. De schurk! Al kunst handelend ontmoet hij de rijke, gescheiden Betty (Griffith) die in hem wel een goede derde echtgenoot ziet. Banderas ziet dat ook zo, tot er een complicatie optreedt wanneer Betty's zus (Darryl Hannah) haar gezicht laat zien. Mooi als Betty maar veel slimmer en beschaafder. Om beide vrouwen aan zijn zijde te kunnen behouden verzint Banderas een tweelingbroer die er net zo uit ziet als hij.

Jann Ruyters

You only live twice Regie: Lewis Gilbert; GB, 1967. Met Sean Connery, Akiko Wakabayashi. SBS 6, 20.30 uur James Bond-film naar een scenario van Roald Dahl. Sean Connery zoekt als Bond aartsvijand Blofeld op in een Japanse vesting. Als Blofeld diverse ruimtecapsules onderschept, wil Bond verhinderen dat er een oorlog wordt ontketend tussen de grootmachten. De strijd gaat wat geld kosten, maar dan zal Bond ook in deze film zegevieren.

Night and the city Regie: Irwin Winkler; VS, 1992. Met Robert de Niro, Jessica Lange. RTL 5, 22.25 uur Remake van 'film noir'uit 1950 met Robert de Niro als goedgebekte advocaat die in het gerechtshof vernederd wordt door bokspromotor Boom Boom. De advocaat besluit tot wraak door diens gepensioneerde broer in dienst te nemen en zelf wat bokswedstrijden te organiseren. Zijn minnares Jessica Lange moet voor het geld zorgen.

De Niro blijft in vlakke, snelle praatjes steken terwijl we ons ondertussen wel druk zouden moeten maken om zijn verlangens. Dat lukt niet echt.

Eyewitness Regie: Peter Yates; VS, 1981. Met William Hurt, Sigourney Weaver. RTL 5, 00.25 uur Liefdesgeschiedenis tegen de achtergrond van moord. William Hurt speelt portier van flat waar moord wordt gepleegd. Hij raakt verliefd op snelle tv-reporter en krijgt haar ook nog te pakken.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden