tv film

Belinda van de Graaf

Me and You and Everyone We Know

Regie: Miranda July; VS, 2005. Met Miranda July, John Hawkes, Brandon Ratcliff en Miles Thompson. Nederland 2, 13.50-15.10 uur.

Het succesverhaal van videokunstenaar Miranda July heeft nu ook wortel geschoten in Nederland. ’Me and You and Everyone We Know’ is een publieksfavoriet op het Filmfestival van Rotterdam.

’Me and You’, zoals de film wordt afgekort, is het vrolijke, lieftallige zusje van ’Happiness’ waarmee Todd Solondz eerder een portret tekende van eenzame mensen in een buitenwijk op zoek naar een beetje liefde. Het verschil is dat Miranda July het cynisme achterwege laat.

Het Schnitzelparadijs

Regie: Martin Koolhoven; Nederland, 2005. Met Mounir Valentyn, Bracha van Doesburgh. Nederland 3, 20.25-21.50 uur.

Een Marokkaanse Romeo (Mounir Valentyn) treft in de spoelkeuken van een Van der Valk-achtig hotel-restaurant zijn Hollandse Julia (Bracha van Doesburgh), maar erg veel Shakespeare heeft de verfilming van Khalid Boudou’s gelijknamige roman verder niet om het lijf. Voorop staan de grappen van het keukenpersoneel, met Mimoun Oaissa, Tygo Gernandt en Frank Lammers in de beste rolletjes.

Star Wars Episode II: The Attack of the Clones

Regie: George Lucas; VS, 2002. Met Ewan McGregor, Nathalie Portman en Christopher Lee. RTL 7, 20.30-23.05 uur.

In dit tweede deel uit de Star Wars-saga wordt de min of meer volwassen Anakin Skywalker geïntroduceerd die later zal uitgroeien tot de sinistere Darth Vader.

Blast from the Past

Regie: Hugh Wilson: VS, 1999. Met Brendan Fraser, Alicia Silverstone, Christopher Walken en Sissy Spacek. Net 5, 20.30-22.35 uur.

De Cuba-crisis van 1962 drijft een waanzinnige wetenschapper (Walken) en zijn zwangere echtgenote (Spacek) de schuilkelder in. Als de deur na 35 jaar weer open gaat, mag zoonlief (Fraser) op pad, met Alicia Silverstone als gids.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden