Tv film

Scary Movie 2

Jann Ruyters

Trading Places

Regie: John Landis; VS, 1983. Met Dan Aykroyd, Eddie Murphy, Ralph Bellamy. Veronica, 21.55-0.10 uur

Twee stinkendrijke broers Duke en Duke of Duke krijgen onenigheid of het nou omgeving of opvoeding is die de man maakt. Ze besluiten een experiment te doen met een van hun employé's, een snob gespeeld door Dan Aykroyd, die ze van plaats laten wisselen met een kruimeldief/oplichter, gespeeld door Eddie Murphy. Een vermakelijke 'prince and the pauper' in Philadelphia.

Clear and present danger

Regie: Philipp Noyce; VS, 1994. Met Harrison Ford, Willem Dafoe. SBS 6, 20.30-23.30 uur

Derde Tom Clancy-verfilming waarin Harrison Ford wordt gepromoveerd tot afdelingshoofd en vanaf dan moet hij op twee fronten tegelijk aan het werk. Hij moet de verraderlijke achterkamertjes van zijn eigen kantoor in de gaten houden plus initiatief tonen in de oorlog tegen Colombiaanse drugsbaronnen. Iets te geroutineerde actiefilm.

*A simple plan

Regie: Sam Raimi; VS/FR/DLD/Japan/GB, 1998. Met Bill Paxton, Billy Bob Thornton. BBC 1, 00.15-02.15 uur

Een vliegtuigwrak in een natuurreservaat in Minnesota met daarin een tas met 4 miljoen dollar. Dat netjes naar de politie brengen is veel gevraagd. Zeker van boer Hank (Paxton), zijn dommere broer Jacob (Thornton) en diens vriend. Alleen het houden en verbergen dat je het hebt blijkt moeilijk en vraagt om steeds meer onwettige daden. Raimi laat de sneeuw het tempo vertragen en de geheimen bedekken en maakte een gepast karige thriller over eer en oneer tussen dieven.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden