tv film

Belinda van de Graaf

Regie: Jim Wilson; VS, 1996. Met Harvey Keitel, Cameron Diaz en Billy Zane. Veronica, 20.30-22.10 uur.

Kluchtige thriller met Cameron Diaz en Harvey Keitel als het echtpaar dat op een idyllisch eilandje voor de Amerikaanse oostkust een fijne, onbezorgde vakantie ziet ontaarden in een regelrechte nachtmerrie.

Cameron Diaz is de neurotische, pillenslikkende schoonheid Nathalie die samen met haar echtgenoot (Harvey Keitel in een komische rol als respectabele oudere rechter) hoognodig toe is aan rust. De komst van een voortdurend benevelde ex-vriend (Billy Zane) gooit al snel roet in het eten.

Fierce Creatures

Regie: Robert Young en Fred Schepisi; Engeland/VS, 1997. Met John Cleese, Michael Palin, Kevin Kline en Jamie Lee Curtis. Net 5, 20.30-22.10 uur.

Negen jaar na 'A Fish Called Wanda' is de cast van de succesvolle Britse komedie herenigd. Het verhaal draait dit keer om een kleine dierentuin die in handen valt van een multinational. Met John Cleese als dierentuindirecteur, Michael Palin als de tarantula-specialist en Kevin Kline als de naar Rupert Murdoch gemodelleerde mediamagnaat wiens scheten tot aan het bittere einde over het doek rollen.

Thieves Like Us

Regie: Robert Altman; VS, 1974. Met Keith Carradine, Shelley Duvall, Louise Fletcher en Tom Skeritt. Arte, 20.40-22.40 uur.

Een vroege misdaadfilm van Robert Altman over drie killers in de depressiejaren, met een liefdesverhaal tussen

Keith Carradine en Shelley Duvall als ontroerend middelpunt.

Good Morning, Vietnam

Regie: Barry Levinson; VS, 1987. Met Robin Williams, Forest Whitaker en Tung Tranh Tran. Duitsland 2, 01.50-03.45 uur.

Robin Williams is te zien in de aanstekelijke rol van Adrian Cronauer, een dienstplichtige dj die in 1965 gelegerd wordt in Saigon (Vietnam) om daar de manschappen van het Amerikaanse leger op te fleuren met zijn grapjes en liedjes. Met veel popmuziek uit die tijd: Bob Dylan, The Beach Boys en The Searchers.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden