tv film

Station West

Regie: Sidney Lanfield; VS, 1948. Met Dick Powell, Jane Greer en Agnes Moorehead. BBC 2, 11.30-13.00 uur.

Spannende, ouderwetse western met Dick Powell als legerofficier die zich voordoet als koetsbestuurder, zodat hij ongestoord de dood van twee soldaten kan onderzoeken. Let op Burl Ives als hotelklerk die vrijwel al zijn dialogen zingt.

Jacob’s Ladder

Regie: Adrian Lyne; VS, 1990. Met Tim Robbins, Elizabeth Pena en Danny Aiello. België 2, 20.40-22.30 uur.

Het lethargische spel van Tim Robbins zit deze psychologische thriller van ’Fatal Attraction’-regisseur Adrian Lyne behoorlijk in de weg. Robbins wil maar niet overtuigen als de getraumatiseerde Vietnam-veteraan Jacob Singer.

Overboard

Regie: Gary Marshall; VS, 1987. Met Goldie Hawn en Kurt Russell. RTL 5, 22.15-00.25 uur.

Kolderieke komedie met Goldie Hawn als de steenrijke Joanna die een reis maakt op haar jacht en per ongeluk overboord slaat. Met geheugenverlies belandt ze in een ziekenhuis waar ze opgehaald wordt door een alleenstaande timmerman die zich uitgeeft voor haar echtgenoot, gespeeld door Hawns echte levenspartner Kurt Russell.

Madame De

Regie: Max Ophüls; Frankrijk/Italië, 1953. Met Danielle Darrieux, Charles Boyer en Vittoria De Sica. Duitsland 1, 00.35-02.10 uur.

Prachtig drama van de Duitse exil-filmer Max Ophüls, gesitueerd in de Parijse society-kringen van de late 19de eeuw. De Franse actrice Danielle Darrieux speelt gravin Louise, de echtgenote van een generaal, die vanwege hoge schulden de oorbellen verkoopt die ze van haar echtgenoot cadeau heeft gekregen. Louise verkoopt de oorbellen in het geheim, niet wetende dat haar man ze terugkoopt, niet om ze weer aan haar te geven, maar aan zijn maîtresse. Let ook op de Italiaanse filmregisseur Vittorio De Sica in de rol van Baron Fabrizio Donati.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden