Tv film

Spy game

Regie: Tony Scott; VS/Engeland, 2001. Met Robert Redford en Brad Pitt.SBS 6, 20.30-22.30/22.50-23.15 uur.

Flitsende spionage-thriller van 'Top Gun'-regisseur Tony Scott. RobertRedford speelt CIA-agent Nathan Muir die hc)hc)n dag voor zijn pensioen staaten zijn bureauladen al aan het uitruimen is, als hij te horen krijgt datzijn voormalige prothc)ghc) Tom Bishop (Brad Pitt) is opgepakt en in eenChinese gevangenis is gezet. Over precies vierentwintig uur volgt zijnexecutie, en dus is het hollen voor de oude rot om de jongeling tebevrijden.

The chamber

Regie: James Foley; VS, 1996. Met Chris O'Donnell, Gene Hackman en FayeDunaway. Net 5, 20.30-22.35 uur.

Weinig succesvolle Grisham-verfilming over een ter dood veroordeelderacist (gespeeld door Gene Hackman) die door zijn kleinzoon (ChrisO'Donnell) wordt verdedigd. Als doodstraf-film moest 'The Chamber' hetduidelijk afleggen tegen Tim Robbins' 'Dead Man Walking' dat min of meertegelijkertijd in de bioscopen verscheen.

Les vacanes de monsieur Hulot

Regie: Jacques Tati; Frankrijk, 1953. Met Jacques Tati, Nathalie Pascauden Michele Rolla. Nederland 3, 23.35-01.05 uur.

Superieure komedie waarin de Franse meester Jacques Tati (1909-1982)voor het eerst zijn beroemde personage Monsieur Hulot introduceerde. Tatispeelt Hulot als een slungelige, mummelende man, met pijp en hoed enhoogwaterbroek, die continu in gevecht is met zijn omgeving, onbewust. Hetwas onder meer de Engelse komiek Rowan Atkinson die zich voor zijnpersonage Mr. Bean door hem liet inspireren. Hier heeft Monsieur Hulot eenhotel geboekt aan zee.

Hilary and jackie

Regie: Anand Tucker; Engeland, 1998. Met Emily Watson en RachelGriffiths. RTL 4, 00.25-02.35 uur.

Het dramatische levensverhaal van celliste Jacqueline du Prhc) (EmilyWatson) die op 42-jarige leeftijd overleed aan multiple sclerose. Gebaseerdop het met aanklachten dichtgemetselde boek 'A Genius in the Family' vanzus Hilary en broer Pierre du Prhc).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden