tv film

Belinda van de Graaf

Charlie’s Angels

Regie: McG; VS, 2000. Met Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu en Bill Murray. RTL 5, 20.30-22.20 uur.

’Charlie’s Angels’, de blitse tv-serie uit de jaren zeventig met drie mooie en onverschrokken privédetectives in de hoofdrol, werd anno 2000 in de recycle-machine gegooid. Het avontuur waarin de nieuwe engelen Cameron Diaz, Drew Barrymore en de Chinese ’Ally McBeal’-actrice Lucy Liu speuren naar een ontvoerde computer-expert, bevat veel fantasieloos gegoochel met Chinese martial arts-technieken en wat campy knipogen naar de oorspronkelijke serie. Met het in slowmotion wapperende haar van voormalige engel Farah Fawcett wordt uiteraard de draak gestoken. De film kreeg drie jaar later niettemin een opvolger met ’Charlie’s Angels: Full Throttle’.

Highlander

Regie: Russell Mulcahy; Engeland, 1985. Met Sean Connery, Clancy Brown en Roxanne Hart. RTL 7, 22.30-00.39 uur.

Populaire sciencefiction rond de onsterfelijke Schotse zwaardvechter Connor ’The Highlander’ McLeod (Christopher Lambert) die al ten strijde trok in 1536, in de Schotse hooglanden, en dat opnieuw doet in 1986, in de straten van New York. Sean Connery is de onsterfelijke mentor en popgroep Queen verzorgt de soundtrack.

Suzhou River

Regie: Lou Ye; China, 2000. Met Zhou Xun en Jia Hongsheng. België 2, 23.40-01.05 uur.

Lou Ye wist op het Filmfestival van Rotterdam te verrassen met een fabelachtige vertelling uit de Chinese miljoenenstad Shanghai.

In een ingenieuze constructie lonkt ’Suzhou River’ naar de Hitchcock-klassieker ’Vertigo’, vooral via het ontroerende verhaal van de jonge motorkoerier Mardar die obsessief op zoek gaat naar zijn dode geliefde Moudan, een schoolmeisje dat hij jaren later meent te herkennen in nachtclubdanseres MeiMei (een fraaie dubbelrol van Zhou Xun).

In een lyrische stijl weet Lou Ye een mooi en indringend portret te schetsen van het moderne leven in Shanghai. ’Suzhou River’ werd bekroond met een Tiger Award.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden