tv film

Belinda van de Graaf

A Star is Born

Regie: William A. Wellman; VS, 1937. Met Fredric March. België 1, 14.05-15.55 uur.

Klassiek drama met Janet Gaynor als de ambitieuze showgirl die naar Hollywood komt en daar roem vergaart ten koste van een aan de drank geraakte, verlopen filmster. Iets beroemder is de musicalversie van George Cukor uit de jaren vijftig, met Judy Garland in de hoofdrol.

Only You

Regie: Norman Jewison; VS, 1994. Met Robert Downey jr. en Billy Zane. Net 5, 18.20-20.30 uur.

Lichtvoetige romantische komedie. Marisa Tomei is voorspeld dat haar toekomstige echtgenoot Damon Bradley zal heten. Als ze iemand met die naam aan de telefoon krijgt, verbreekt ze haar verloving en volgt ze hem overal.

Der Untergang

Regie: Oliver Hirschbiegel; Duitsland, 2004. Arte, 20.15-22.40 uur.

Reconstructie van de laatste dagen van Adolf Hitler in de Führerbunker in Berlijn, vlak voor de Duitse capitulatie. Bruno Ganz zet Hitler neer als een man die weet dat hij verloren heeft, maar niet wil toegeven aan defaitistische gevoelens. Film werd deels gebaseerd op het gelijknamige boek van Joachim C. Fest en deels op het verhaal van Hitlers secretaresse Traudl Junge. ’Der Untergang’ wordt uitgezonden in het kader van de thema-avond ’Die Kapitulation’. Aansluitend de documentaire ’Lieber Onkel Hitler: Briefe an den Führer’, over de fanpost die Hitler kreeg.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden