tv film

Belinda van de Graaf

Suspicion

Regie: Alfred Hitchcock; VS, 1941. Met Cary Grant en Joan Fontaine. BBC 2, 11.05-12.40 uur.

Fijne oude Hitchock-thriller met Cary Grant als charmante gokker die zich tijdens een treinreis met een derdeklas kaartje in het eersteklas compartiment nestelt, en aldaar een steenrijke dame aan de haak slaat. Pas na de huwelijksvoltrekking begint de echtgenote de ware aard van haar echtgenoot te ontdekken. Joan Fontaine werd voor haar rol als de almaar banger wordende echtgenote bekroond met een Oscar. In een gedenkwaardige scène brengt Grant zijn echtgenote een glas melk waarin door Hitchcock een lampje was aangebracht, zodat alle aandacht naar het mogelijk vergiftigde goedje uit gaat.

Notorious

Regie: Alfred Hitchcock; VS, 1946. Met Cary Grant, Ingrid Bergman BBC 2, 12.40-14.20 uur.

Een van de beste Hitchcock-thrillers waarin Ingrid Bergman op pad gaat voor de Amerikaanse geheime dienst. Als dochter van een nazi kan ze wellicht een andere gevluchte nazi weten te ontmaskeren. Haar contactpersoon bij de geheime dienst is Cary Grant, en laten de twee tussen alle spannende avonturen door, nou vreselijk verliefd worden. Beroemd is de extreem lange zoen van Bergman en Grant. Die zoen duurt zeker drie minuten, en wordt tot een van de hoogtepunten in de filmgeschiedenis gerekend.

Lemony Snicket’s a Series of Unfortunate Events

Regie: Brad Silberling; VS, 2005. Met Jim Carrey en Meryl Streep. BBC 1, 17.25-19.00/SBS 6, 20.30-22.30 uur.

De kinderen Violet, Klaus en Sunny worden na de dood van hun ouders ondergebracht bij een zekere oom Olaf (Jim Carrey), een hele slechte man die het op de erfenis van de kinderen heeft voorzien. Film werd gebaseerd op de in Amerika populaire boeken van Daniel Handler alias Lemony Snicket die hier de stem heeft van Jude Law.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden