tv film

Liever verliefd

Regie: Pim van Hoeve; Ned, 2006. Met Miryanna van Reeden, Elle van Rijn, Chris Zegers en Romijn Conen. 20.30-22.10 uur, Nederland 3

Romantische komedie. Als Anybody-reporter Anna (Miryanna van Reeden) na een romantische zeilvakantie wordt gedumpt door haar vriend (Michaël Pas) vertelt ze haar beste vriendin en tevens Anybody-fotografe Ellen (Elle van Rijn) dat ze niets meer met mannen te maken wil hebben. Nooit meer.

Juist dan stuurt cupido twee pijlen op haar af: Na een ongelukje op een bouwplaats maakt ze kennis met de stoere bouwvakker Rob (Chris Zegers), die haar uitnodigt voor een etentje. En nog diezelfde avond danst ze door de regen met de romantische pianist Sander (Romijn Conen).

Ondanks haar uitdrukkelijke voornemen om niet verliefd te worden wordt Anna dat toch, op allebei de mannen tegelijk. Wat ze niet weet is dat Rob en Sander huisgenoten zijn, die op hun beurt weer niet weten dat zij iets hebben met dezelfde vrouw.

Kiss of Death

Regie: Barbet Schroeder; VS, 1995. Met David Caruso, Nicolas Cage, Samuel L. Jackson, Helen Hunt en Stanley Tucci. RTL 7, 20.30-22.25 uur.

David Caruso, de ster van de Amerikaanse tv-serie ’NYPD Blue’, hing zijn televisiecarrière aan de haak, om met regisseur Barbet Schroeder zijn speelfilmdebuut te maken. ’Kiss of Death ’ is een remake van de gelijknamige film noir van Henry Hathaway uit 1947, met Caruso in de rol van Jimmy Kilmartin, een kleine boef uit Queens die grote moeite heeft om op het rechte pad te blijven.

Thunderball

Regie: Terence Young; GB, 1965. Met Sean Connery, Claudine Auger. Veronica, 20.30-23.00 uur.

De vierde Bond-film. Oude vijand (Spectre) dreigt maar liefst twee atoombommen tot ontploffing te brengen, indien niet snel 100 miljoen pond wordt betaald. Veel actiescènes op de grond, in de lucht en onder water, gebaseerd op gegevens uit de roman van Ian Fleming. Connery steelt de show met snedige oneliners en Auger is de onbetrouwbare Bond-girl. Maar de remake ’Never say never again’ uit 1985 is evenwel beter.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden