tv film

Belinda van de Graaf

The Client

Regie: Joel Schumacher: VS, 1994. Met Tommy Lee Jones en Susan Sarandon. Net 5, 20.30-22.45 uur.

Vakkundig gemaakte maar ook wat kleurloze thriller, naar de gelijknamige roman van John Grisham. Susan Sarandon speelt een mooie rol als de alcoholische advocate Reggie Love die een jonge cliënt onder haar hoede neemt. Deze Mark (Brad Renfro) was per ongeluk getuige van de moord op een senator.

Good Bye, Lenin!

Regie: Wolfgang Becker; Duitsland, 2003. Met Daniel Brühl en Katrin Sass. Nederland 2, 22.50-00.50 uur.

Een moeder in Oost-Berlijn ontwaakt na acht maanden uit een coma. De Muur is inmiddels gevallen. McDonald’s en Coca-Cola hebben hun intrede gedaan. Om de verzwakte DDR-activiste niet te veel op te winden, bouwt haar zoon het voormalige Oost-Berlijn na in haar slaapkamer, met oude behangetjes en meubeltjes, en geënsceneerde tv-journaals. Het tragikomische ’Good Bye, Lenin!’ presenteert een liefdevolle leugen, waarin de zoon totaal verstrikt raakt. Regisseur Wolfgang Becker staat stil bij een leefwereld die in ijltempo is verdwenen. In 2003 uitgeroepen tot Beste Europese Film.

Happiness

Regie: Todd Solondz; VS, 1998. Met Dylan Baker en Philip Seymour Hoffman. Nederland 2, 00.50-03.05 uur.

Todd Solondz - meester van de ongemakkelijke situatie - laat een aantal tragikomische liefdesgeschiedenissen in een Amerikaanse buitenwijk losjes in elkaar grijpen. Samen vormen ze het hartverscheurende portret van een familie.

The Lawnmower Man

Regie: Brett Leonard; VS, 1992. Met Pierce Brosnan en Jeff Fahey. BBC 1, 01.25-03.00 uur.

Frankenstein-achtige scifi met toefjes ’virtual reality’ waarin de zwakbegaafde Jobe (de grasmaaier) verslaafd raakt aan de magische wereld waarin hij door toedoen van zijn buurman, de geleerde Dr. Angelo, terecht is gekomen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden