tv film

Sexo por compassion

Regie: Laura Mana; Mex, 2000. Met Elisabeth Margoni. Ned 3, 20.05-22.00 uur

Brave Dolores doet alles voor haar naasten totdat haar verwende man genoeg van al die aandacht van anderen heeft en ervandoor gaat. Dan gaat Dolores tot minder goede daden over: overspel.

Out of Sight

Regie: Steven Soderbergh; VS, 1998. Met George Clooney, Jennifer Lopez. NET 5, 20.30-22.50 uur

Comeback-film van Steven Soderbergh die na zijn debuut, de Gouden Palm-winnaar ’Sex, Lies and Videotapes’ (1989), lange tijd niet zo succesvol was, maar na ’Out of Sight’ non-stop van de ene naar de volgende onderhoudende genre-film sjeest.

Deze ’jazzy’ zwoele gangster-stap naar de filmsterren-status van respectievelijk overvaller George Clooney en FBI-agente Jennifer Lopez. Het tweetal belandt samen in de kofferbak van een auto doordat hij haar gijzelt bij zijn ontsnapping uit de gevangenis. Het voortijdig lepelen is de opmaat voor een film lang vaardig om elkaar heen draaien.

Armageddon

Regie: Michael Bay; VS, 1998. Met Bruce Willis, Billy Bob Thornton. BBC 1, 22.00-1.00 uur

Een immense meteoriet (’de grootte van Texas, Mr. President!’) raast richting het Chrysler-gebouw in New York. Olieboordeskundige Bruce Willis is er gelukkig bij om Amerika te redden. Destijds met groot publiciteitsoffensief omgeven rampenfilm werd geproduceerd door in het genre gespecialiseerde Jerry Bruckheimer (‘The Rock’, ’Pearl Harbor’).

Throw Momma From the Train

Regie: Danny De Vito; VS, 1987. Met Danny De Vito, Billy Crystal. ARD, 00.35-01.55 uur

Crystal speelt Larry, een docent scenarioschrijven, die zijn domste leerling (De Vito) adviseert maar eens naar een Hitchcock-film te kijken om wat op te steken. Had hij niet moeten doen. Nu denkt de leerling dat het een bedekt voorstel is om de plot te imiteren. Docent Larry zou willen dat hij zijn vrouw ombrengt en dan zal Larry De Vito’s seniele moeder uit de trein gooien. Geslaagde komedie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden