tv film

Belinda van de Graaf

Space Truckers

Regie: Stuart Gordon; VS, 1997. Met Dennis Hopper, Stephen Dorff, Debi Mazar en Charles Dance. RTL 7, 20.30-22.20 uur.

Komische scifi waarin het intergalactische bestaan allesbehalve gevrijwaard blijkt van aardse trivialiteiten. Dennis Hopper speelt space-trucker Canyon die zich na gedane arbeid het liefst in het truckerscafé vervoegt. Wanneer hij echter op zekere dag een illegale klus aanneemt en een geheime lading richting aarde moet vervoeren, krijgt zijn bestaan opeens een spannende wending.

The Portrait of a Lady

Regie: Jane Campion; VS/Engeland, 1996. Met Nicole Kidman, John Malkovich en Barbara Hershey. België 1, 20.40-23.00 uur.

Nicole Kidman speelt in deze stijlvolle maar ook wat afstandelijke Henry James-verfilming de levenslustige Amerikaanse Isabel Archer die met een erfenis naar Engeland reist om er, tot ieders verbazing, in het huwelijk te treden met de nare Gilbert Osmond (gespeeld door John Malkovich).

Enemy at the Gates

Regie: Jean Jacques Annaud; VS/Duitsland, 2001. Met Jude Law, Joseph Fiennes, Rachel Weisz en Ed Harris. BBC 1, 00.15-02.15 uur.

De Slag om Stalingrad (1942-1943) was een bloedige slachtpartij waarin vele Russen en Duitsers stierven. Met veel spierballenvertoon dist Jean-Jacques Annaud de historische gebeurtenissen nog eens op. Centraal staat een driehoeksrelatie tussen drie jonge Russen: propaganda-officier Danilov (Joseph Fiennes), Sovjet-held Vassili en mooie, jonge soldate Tania (Rachel Weisz).

Gorillas in the Mist

Regie: Michael Apted; VS, 1988. Met Sigourney Weaver. Duitsland 1, 00.35-02.40 uur.

Sigourney Weaver in actie in het waargebeurde verhaal van de controversiële gorilla-deskundige Dian Fossey die naar voormalig Congo reisde om contact te leggen met een groep gorilla's, en zo op ging in haar werk, dat ze geleidelijk aan het contact met de werkelijkheid verloor.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden