tv film

Sister Kenny

Belinda van de Graaf

La Chinoise

Regie: Jean-Luc Godard; Frankrijk, 1967. Met Anne Wiazemsky, Jean-Pierre Léaud en Juliet Berto. TV5, 18.30-20.15 uur.

De films van Jean-Luc Godard werden in de loop van de jaren zestig steeds politieker. In 'La Chinoise' volgt hij een groepje studenten dat luistert naar Radio Peking, elkaar voorleest uit Mao's Rode Boekje en marxistisch-leninistische filosofieën propageert. Dit alles in een documentaire stijl, en niet zonder humor. De film wordt algemeen beschouwd als een voorbode van de grote studentenonlusten in mei '68.

The Best Man

Regie: Malcolm D. Lee; VS, 1999. Met Harper Stewart. Net 5, 20.30-22.50 uur.

Onderhoudend debuut van Malcolm D. Lee, neef van Spike Lee, gesitueerd rond een bruiloft waarop de debuterende schrijver Taye Diggs als getuige van zijn vriend Lance optreedt. Op dezelfde dag wordt Taye's autobiografie gepubliceerd waarin hij uitvoerig verhaalt over zijn relatie met de bruid.

The Bourne Identity

Regie: Doug Liman; VS/Duitsland, 2002. Met Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper en Brian Cox.

Jason Bourne is een van de helden uit de boeken van thriller-auteur Robert Ludlum. In de bestseller-verfilming 'The Bourne Identity' wordt de geheim agent met geheugenverlies gespeeld door de nauwelijks overtuigende Matt Damon. Aan zijn zijde staat de Duitse 'Lola Rennt'-ster Franka Potente. De door vele auto-achtervolgingen getekende Hollywood-productie kreeg in 2004 nog een vervolg met 'The Bourne Supremacy', opnieuw met Matt Damon in de rol van Jason Bourne.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden