tv film

Belinda van de Graaf

Shallow Hal

Regie: Peter en Bobby Farrelly; VS, 2001. Met Jack Black en Gwyneth Paltrow. RTL 5, 20.30-22.25 uur.

Jack Black speelt Hal, een jongen die na een hypnose het vermogen bezit om innerlijke schoonheid te zien. Zo kan hij plots voor fat girl Rosemary vallen, een rol van Gwyneth Paltrow in een ’vetpak’.

The Man Without a Face

Regie: Mel Gibson; VS, 1993. Met Mel Gibson en Nick Stahl. Tien, 20.30-22.40 uur.

Verdienstelijk regiedebuut van Mel Gibson, die tevens de titelrol speelt. Hij is Justin McLeod, bijgenaamd ’The Man Without a Face’, een voormalige leraar die met een verminkt gezicht en een duister verleden een teruggetrokken bestaan leidt op een eilandje bij Maine. Wanneer een vaderloze jongen met leerproblemen (mooi gespeeld door de 14-jarige Nick Stahl) toenadering zoekt, breekt voor beiden de zon een beetje door.

Ali

Regie: Michael Mann; VS, 2001. Met Will Smith en Jamie Foxx. België 2, 20.50-23.25 uur.

Wervelende biopic over de charismatische bokslegende Cassius Clay alias Muhammed Ali (Will Smith) die wordt gevolgd van de verovering van de wereldtitel op Sonny Liston in 1964 tot en met de herovering van diezelfde titel op regerend wereldkampioen George Foreman in 1974. Dat laatste gevecht in Kinshasa (Zaïre) verwierf bekendheid als ‘The Rumble in the Jungle’, en vormt het hoogtepunt van de film. Relaties met zanger Sam Cooke en zwarte leider Malcolm X, die in de betreffende periode werden vermoord, blijven een beetje in de lucht hangen.

The Client

Regie: Joel Schumacher: VS, 1994. Met Tommy Lee Jones en Susan Sarandon. BBC 1, 23.40-01.40 uur.

Vakkundig gemaakte maar ook wat kleurloze thriller, naar de gelijknamige roman van John Grisham. Susan Sarandon speelt een mooie rol als de alcoholische advocate Reggie Love die een jonge cliënt onder haar hoede neemt. Deze Mark Swain (gespeeld door Brad Renfro) is per ongeluk getuige geweest van de moord op een senator.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden