tv film

Cast Away

Regie: Robert Zemeckis; VS, 2000. Met Tom Hanks. RTL 5, 20.30-23.00 uur.

In deze eigentijdse, droogkomische versie van ’Robinson Crusoe’ speelt Tom Hanks postbeambte Chuck Norris, die na een vliegtuigongeluk aanspoelt op een onbewoond eiland, en in de omgang met krab en kokosnoot plots aangewezen is op zijn improvisatietalent.

Trading Places

Regie: John Landis; VS, 1983. Met Dan Aykroyd en Eddie Murphy. SBS 6, 20.30-22.30 uur.

Leuke klucht van ’Blues Brothers’-regisseur John Landis, waarin een eenvoudige boef (Eddie Murphy) de plaats inneemt van een succesvol zakenman (Dan Aykroyd).

Twelve Monkeys

Regie: Terry Gilliam: VS, 1995. Met Bruce Willis en Madeleine Stowe. Net 5, 22.30-00.55 uur.

Visueel uitbundige scifi-film, geïnspireerd op Chris Markers korte film ’La Jeté’ uit 1962. Bruce Willis speelt een gevangene die wordt gedwongen om vanuit een totalitair geleide toekomst terug te reizen naar onze tijd, om de herkomst van een virus op te sporen dat een groot deel van de mensheid heeft uitgeroeid.

Een Tijd Voor Dronken Paarden

Regie: Bahman Ghobadi; Iran, 2000. Met Nezhad Ekhtiar-dini en Amaneh Ekhtiar-dini. België 2, 23.45-01.05 uur.

Filmhuishit van de Iraanse regisseur Bahman Ghobadi over een vijftal verweesde broertjes en zusjes die in het levensgevaarlijke, met landmijnen bezaaide gebied van Iraans Koerdistan moeten zien te overleven. Ghobadi was tevens verantwoordelijk voor ’Turtles Can Fly’.

Alexandra’s Project

Regie: Rolf de Heer; Australië, 2003. Met Helen Buday. Nederland 2, 00.15-02.00 uur.

De Australische regisseur Rolf de Heer schetst in hypnotiserende, vervreemdende beelden een huwelijk waaruit alle intimiteit is verdwenen, en waarin seksuele wensen en fantasieën überhaupt onbespreekbaar zijn gebleven. Na jaren ontpopt de spichtige, nerveuze Alexandra zich dan als een klassieke wreekster, een moderne Medea die met moderne middelen (televisie, video, camcorder) haar gram haalt.Belinda van de Graaf

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden