tv film

Jann Ruyters

Max Ophuls; VS, 1949. Met James Mason, Barbara Bel Geddes. BBC 2, 14.35-16.00 uur

Babara Bel Geddes (vele jaren later wereldberoemd als Miss Ellie in de tv-soap 'Dallas') speelt in 'Caught' een materialistische mannequin die een miljonair aan de haak slaat, en vervolgens de leegte van dit bestaan gaat berouwen. Ze gaat uit werken bij een idealistische, armlastige dokter (James Mason). Voormalig mannequin en dokter worden verliefd, maar dan komt de miljonair zijn bezit opeisen. Regisseur Ophuls is beroemd om zijn superieure soaps en sensuele filmstijl met een camera die begerig rijk aangeklede ruimtes aftast.

Pluto Nash

Regie: Ron Underwood. Met Eddie Murphy. Veronica, 20.30-22.15 uur

In het jaar 2087 is het in de maankolonie 'Little America', ogend als Las Vegas onder glazen koepel, druk en gevaarlijk. Eddie Murphy loopt er rond als blakende salooneigenaar Pluto Nash, die door zijn gedateerde robot en door de bevallige dochter van een oude gevangenismaat geholpen wordt om uit handen te blijven van maffiosi.

Eraser

Regie: Chuck Russell; VS, 1996. Met Arnold Schwarzenegger, James Caan, Vanessa Williams. SBS 6, 20.30-22.35 uur

Gouverneur Schwarzenegger springt hier nog van vliegende vliegtuigen, stoeit met krokodillen in de Newyorkse dierentuin en bedient het nieuwste van het nieuwste wapentuig in deze routineuze actiefilm. Arnie speelt Kruger, de beste agent in het Amerikaanse witness protection program die het op moet nemen tegen een mol die het op zijn beschermelinge (Vanessa Williams) voorzien heeft.

Lantana

Regie: Ray Lawrence; Aus, 2001. Met Anthony LaPaglia, Barbara Hershey. Canvas, 21.20-23.20 uur

Thriller rondom ingewikkeld in elkaar verweven relaties. Een psychologe verdwijnt spoorloos, een rechercheur gaat het onderzoeken. Echter: hij is meer aan het dubben over zijn slechte huwelijk. Dan treft hij de naam van zijn vrouw op de patiëntenlijst van de psychologe. Nog meer relatieraadsels doemen op in deze detective die meer een soap is dan een detective.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden