tv film

Belinda van de Graaf

2 x Agatha Christie

Arte, 14.45-16.25 en 21.00-22.20 uur.

Michael Winners ’Appointment with Death’ (1988) is een onderhoudende Amerikaanse Agatha Christie-verfilming, waarin een rijke weduwe het testament van haar overleden echtgenoot wil vervalsen omdat ze de erfenis niet met haar stiefkinderen wil delen. Als ze dood wordt gevonden weet alleen Hercule Poirot (Peter Ustinov) alle ingewikkelde motieven en aanwijzingen op de juiste waarde te schatten. Vanavond volgt op dezelfde zender een Engelse verfilming van Agatha Christie’s voortreffelijke thriller ’4.50 from Paddington’ met in de hoofdrol de enige echte Miss Marple: Margaret Rutherford. In George Pollocks ’Murder She Said’ (1961) beweert Miss Marple vanuit een voortrazende trein een wurgmoord te hebben waargenomen.

The Blue Lagoon

Regie: Randal Kleiser; VS, 1980. Met Brooke Shields. RTL 8, 20.30-22.30 uur.

Inmiddels behoorlijk ’campy’ schipbreukelingendrama waarin Emmeline (Brooke Shields) en Richard (Christopher Atkins) na een schipbreuk aanspoelen op een tropisch eiland. Pas jaren later worden ze gevonden, mét liefdesbaby.

Brooke Shields en Christopher Atkins waren ten tijde van de opnamen 10 en 18 jaar.

Déjà Vu : D-4

Regie: Tony Scott; VS, 2006. Met Denzel Washington, Paula Patton, Val Kilmer en James Caviezel. SBS 6, 20.30-23.00 uur.

In ’Déjà Vu: D-4’ van de Britse Hollywood-regisseur Tony Scott is een belangrijke rol weggelegd voor een ultramodern beveiligingssysteem dat verbonden is met zeven satellieten, waardoor we in ’real time’ dingen kunnen zien, die eigenlijk al vier dagen geleden zijn gebeurd. Denzel Washington maakt er in deze gespierde technothriller graag gebruik van. Hij onderneemt een poging om een mooie dame wakker te kussen uit de dood, en om een terroristische aanslag op een boot op de Mississippi te verijdelen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden