tv film

Belinda van de Graaf

Dead Calm

Regie: Phillip Noyce; VS, 1989. Met Nicole Kidman, Sam Neill en Billy Zane. Net 5, 20.30-22.20 uur.

Intrigerend moordmysterie op open zee, met Nicole Kidman en Sam Neill als het echtpaar Rae en John Ingram dat tijdens een zeiltocht wordt geconfronteerd met de mysterieuze overlevende van een zinkend vrachtschip.

The Assassination of Richard Nixon

Regie: Niels Mueller; VS/Mexico, 2004. Met Sean Penn, Naomi Watts en Don Cheadle. België 2, 20.50-22.25 uur.

Sean Penn is de man die eerst alle zekerheden in zijn leven verliest (relatie, baan) en dan uit frustratie de daad pleegt waar de titel naar verwijst.

Vodka Lemon

Regie: Himer Saleem; Frankrijk/Italië, 2003. met Romen Avinian en Lala Sarkissian. Arte, 22.30-00.00 uur.

Regisseur Hiner Saleem die op zijn zeventiende uit Koerdisch Irak vluchtte en via Italië in Frankrijk terecht kwam, boekte met zijn derde film ’Vodka Lemon’ succes op het Filmfestival van Venetië. De film speelt in Koerdisch Armenië. Temidden van de sneeuw tekent Saleem de tragikomische lotgevallen van een oude weduwnaar met een karig pensioentje die voorzichtig kennis maakt met een weduwe. Over zijn jeugdjaren in Koerdistan schreef Saleem twee jaar later de roman ’Het Vuur Van Mijn Vader’.

Don’t Say A Word

Regie: Gary Fleder; VS/Australie, 2001. Met Michael Douglas, Sean Bean, Brittany Murphy en Famke Janssen. BBC 1, 23.40-01.30 uur.

Famke Janssen ligt als echtgenote van psychiater Michael Douglas bijna de hele film lang met een gipsbeen op bed. Na verloop van tijd merkt ze dat ze begluurd wordt door de crimineel die haar dochtertje heeft ontvoerd (Sean Bean). Om dochterlief terug te krijgen probeert manlief ondertussen informatie los te peuteren van een jonge patiënte met een opvallend gewelddadig verleden (Brittany Murphy). Een sfeervolle thriller met jammer genoeg veel onwaarschijnlijkheden.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden