tv film

Trapeze

Regie: Carol Reed; VS, 1956. Met Burt Lancaster, Tony Curtis en Gina Lollobrigida. BBC 2, 14.00-15.45 uur.

De Amerikaanse sterren Burt Lancaster en Tony Curtis buitelen samen met sexy Italiaanse ster Gina Lollobrigida door de lucht als trapezewerkers. De Engelse regisseur Carol Reed die roem verwierf met de Graham Greene-verfilming ’The Third Man’ kon voor zijn circusfilm over een behoorlijk Hollywood-budget beschikken. De opnamen werden op locatie in Parijs gemaakt, in Cinemascope, en tegen het decor van het werkelijk bestaande Cirque d’Hiver. Sleutelwoorden: acrobatiek en romantiek.

Schatjes!

Regie: Ruud van Hemert; Nederland, 1984. Met Peter Faber, Geert de Jong en Akkemay. Veronica, 20.30-22.35 uur.

Brutale zwarte komedie waarin vier kinderen hun stuntelende ouders (Peter Faber en Geert de Jong) tiranniseren. Van Hemerts film – in 1984 goed voor een miljoen bezoekers – werd vanwege het ’afschrikwekkende karakter’ in eerste instantie niet geschikt bevonden voor kinderen onder de zestien jaar. Na herkeuring werd die leeftijdsgrens teruggeschroefd naar 12 jaar.

My Cousin Vinny

Regie: Jonathan Lynn; VS, 1992. Met Joe Pesci en Marisa Tomei. RTL 7, 20.30-22.40 uur.

Joe Pesci speelt Vincent ’Vinny’ Gambini, die eindelijk (na vijf keer falen) zijn examen als advocaat heeft gehaald, als hij naar Alabama wordt geroepen om een van moord verdacht neefje uit de brand te helpen. De show wordt gestolen door Marisa Tomei die voor haar optreden als Vinny’s geheel in leer gestoken verloofde Mona Lisa Vito de oscar voor beste bijrol kreeg.

Angel Eyes

Regie: Louis Mandoki; VS, 2001. Met Jennifer Lopez en Jim Caviezel. Net 5, 20.30-22.30 uur.

Jennifer Lopez speelt een perfectionistisch ingestelde politieagente in Chicago die moet leren dat het leven niet volmaakt is. Op haar pad ontmoet ze een merkwaardige jongeman, een soort engelbewaarder, gespeeld door Jim Caviezel die zich naar eigen zeggen liet inspireren door de rol van James Stewart in het Hollywood-melodrama ’It’s A Wonderful Life’.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden