tv film

Dogma

Regie: Kevin Smith; VS, 1999. Met Matt Damon, Ben Affleck, Linda Fiorentino, Alan Rickman, Salma Hayek en Chris Rock. Tien, 22.10-00.30 uur.

Bethany (Linda Fiorentino) is een jonge vrouw die een geloofscrisis doormaakt en bezoek krijgt van een engel (Alan Rickman) die haar op een heilige missie naar New Jersey stuurt. Op aarde dwalen namelijk twee gevallen engelen (Matt Damon en Ben Affleck) rond, die van plan zijn om via New Jersey terug te keren naar de hemel, waarmee ze de onfeilbaarheid van God aantasten en het voortbestaan van de wereld op het spel zetten. Op haar pelgrimage krijgt Bethany gezelschap van twee seksbeluste profeten (regisseur Kevin Smith en jeugdvriend Jason Mewes), een strippende muze, een demon en een dertiende apostel, die vanwege zijn zwarte huidskleur uit het Nieuwe Testament werd geschreven.

The Frighteners

Regie: Peter Jackson; VS, 1996. Met Michael J. Fox, Trini Alvarado en Peter Dobson. Veronica, 22.25-00.25 uur.

Voordat de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson wereldfaam verwierf met zijn ’Lord of the Rings’-trilogie maakte hij onder meer deze komische thriller met Michael J. Fox als paranormaal begaafde spokenjager Frank Bannister die te maken krijgt met een reeks mysterieuze hartaanvallen bij ogenschijnlijk gezonde mensen. Jackson goochelt lustig met filmcitaten en special effects.

Pushing Tin

Regie: Mike Newell; VS, 1999. Met John Cusack, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett en Angelina Jolie. BBC 1, 01.15-03.15 uur.

Kluchtige komedie waarin de competitie tussen luchtverkeersleiders John Cusack en Billy Bob Thornton hilarische vormen aanneemt. Ook echtgenotes Cate Blanchett en Angelina Jolie worden in de machostrijd betrokken. Regisseur Mike Newell was eerder verantwoordelijk voor de romantische komedie ’Four Weddings and a Funeral’.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden