tv film

A Beautiful Mind

Cocktail

Regie: Roger Donaldson; VS, 1988. Met Tom Cruise, Bryan Brown, ElisabethShue. Veronica, 20.30- 22.30 uur

Eerste grote rol van Tom Cruise als barman. Eerst gaat deze Brian naareen heao in New York om dan te besluiten dat de docenten daar hem niets teleren hebben. De waarheid schuilt op straat, achter de bar, in de wijn. Algauw is Brian de populairste barman van de Upper East Side tot hij een liefmeisje ontmoet en tot inkeer komt. Meisje (Shue) huilt veel en is snelzwanger, maar gelukkig voor Brian ook heel rijk.

Arsenic and Old Lace

Regie: Frank Capra; VS, 1944. Met Cary Grant, Priscilla Lane. Arte,20.40-22.35 uur

Stoffig amusement naar een toneelstuk van Joseph Kesselring. Twee oudevrijsters jagen hun neef schrik aan als zij blijken gifmengsters te zijndie al diverse slachtoffers maakten. Peter Lorre en Raymond Massey stelende show als twee nietsvermoedende criminelen die opduiken in het huis vantantes. Ze draaien veel wild met de ogen zoals boeven nu eenmaal doen.

The Buddy System

Regie: Glenn Jordan; VS, 1984. Met Richard Dreyfuss, Susan Sarandon,Nancy Allen. RTL 4, 0.35-2.25 uur

Vrolijke komedie met Richard Dreyfuss als Joe, een amateur-uitvinder diezijn hobby financiert met een baan als beveiligingsbeambte op de school vanTim. De twee sukkels raken bevriend en dan legt Dreyfuss het aan met Timsmoeder. Echter, als de liefde opbloeit, gooit een ex-vriendin roet in heteten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden