tv film

Belinda van de Graaf

Diamonds are Forever

Regie: Guy Hamilton: Engeland, 1971. Met Lana Wood. Veronica, 20.30-22.50 uur.

Sean Connery had met ’You Only Live Twice’ eigenlijk al afscheid genomen van zijn rol als James Bond toen hij in ’Diamonds Are Forever’ toch weer terugkeerde. Als agent 007 bekommert hij zich om de verdwijning van diamanten in Las Vegas.

Ali

Regie: Michael Mann; VS, 2001. Met Will Smith en Jamie Foxx. RTL 7, 20.30-23.45 uur.

Wervelende biopic over de charismatische bokslegende Cassius Clay alias Muhammad Ali (Will Smith) die wordt gevolgd van de verovering van de wereldtitel op Sonny Liston in 1964 tot en met de herovering van diezelfde titel op regerend wereldkampioen George Foreman in 1974. Dat laatste gevecht in Kinshasa (Zaïre) kreeg bekendheid als ’The Rumble in the Jungle’, en vormt het hoogtepunt van de film. Relaties met zanger Sam Cooke en zwarte leider Malcolm X, die in de betreffende periode werden vermoord, blijven wat in de lucht hangen.

Stepmom

Regie: Chris Columbus; VS, 1998. Met Susan Sarandon, Julia Roberts, Ed Harris, Jena Malone en Liam Aiken. RTL 8, 20.30-22.55 uur.

Mix tussen ’Kramer vs. Kramer’ en ’Terms of Endearment’, waarin een Amerikaans gezin te kampen heeft met de gevolgen van een echtscheiding. Vader Luke (Ed Harris) heeft zijn hart verpand aan de bloedmooie, jonge modefotografe Isabel (Julia Roberts) die als stiefmoeder haar opperste best doet om het de twee koters Anna en Ben in de weekeinden naar de zin te maken. Kern van het verhaal is dat dat op een hoop verzet stuit, bij de kinderen in wier ogen deze ’stepmom’ maar geen goed kan doen, maar ook bij de eenzaam achtergebleven Jackie (Susan Sarandon) die zichzelf als ’supermom’ gepasseerd voelt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden