tv film

Belinda van de Graaf

In the Mood for Love

Regie: Wong Kar-wai; Hong Kong, China, 2000. Arte, 14.45-16.20 uur.

Wong Kar-wai daalt af naar het Hong Kong van de jaren zestig, om de geheime ontmoetingen te vangen tussen twee getrouwde buren, gespeeld door de Chinese sterren Maggie Cheung en Tony Leung. Het is alsof de uitbundig gedecoreerde Chinese bloemenjaren en de warme bariton van Nat King Cole langzaam versmelten.

Film wordt gevolgd door een portret van Leslie Cheung, de populaire zanger en filmster uit Hong Kong die in 2003 op 46-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

Starsky & Hutch

Regie: Todd Phillips; VS, 2004. Met Snoop Dogg en Juliette Lewis. Veronica, 20.30-22.30 uur.

Geslaagde speelfilmversie van de populaire politieserie uit de jaren zeventig, met het droogkomische duo Ben Stiller en Owen Wilson als de ’undercover’-agenten die op een mysterieuze moordzaak worden gezet. Tegen het nostalgische decor van laag over het asfalt zoevende wagens, grote snorren en afro-kapsels.

La Reine Margot

Regie: Patrick Chéreau; Frankrijk, 1994. Met Jean-Hugues Anglade en Asia Argento. Duitsland 1, 00.20-01.40/01.45-03.20 uur.

De intriges die leidden tot de Bartholomeusnacht in 1572 zijn imposant in beeld gebracht door de Franse film- en operaregisseur Patrice Chéreau. In het historische drama, gebaseerd op een roman van Alexandre Dumas, huwt de rooms-katholieke Marguerite de Valois (zus van de excentrieke Koning Charles IX en dochter van de intrigante Catharina de Medici) de hugenoot Henri de Navarra (Daniel Auteuil). Moeder hoopte dat het huwelijk katholieken en protestanten zou verenigen, maar dat doet het niet. Marguerite (La Reine Margot, gespeeld door Isabelle Adjani) loopt in een dodelijke val als ze verliefd wordt op een andere hugenoot (Vincent Perez). Chéreau won in Cannes de Juryprijs, en Virni Lisi werd uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol als Catharina de Medici. Titelvertolkster Adjani won een César voor haar acteerwerk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden