tv film

Belinda van de Graaf

De Passievrucht

Regie: Maarten Treurniet; Nederland, 2003. Met Peter Paul Muller, Carice van Houten en Halina Reijn. Nederland 3, 20.30-22.15 uur.

Verfilming van het bekroonde boek van de vorig jaar overleden Karel Glastra van Loon, met Peter Paul Muller in de rol van Armin Minderhout, vader van een 13-jarige zoon die erachter komt dat hij eigenlijk onvruchtbaar is, en op zoek gaat naar ’verdachten’. Regisseur Maarten Treurniet doet weinig aan psychologische onderbouwing, waardoor de zoektocht uiteindelijk niet meer dan een ’whodunit’ is. Wel met ’Zwartboek’-actrices Carice van Houten en Halina Reijn als Armins dode en levende vriendin.

What Women Want

Regie: Nancy Meyers; VS, 2000. Met Mel Gibson, Helen Hunt en Marisa Tomei. Net 5, 20.30-23.00 uur.

Na een elektroshock in zijn badkuip is snelle jongen Mel Gibson in staat de gedachten van vrouwen te lezen, en daar maakt hij in het gezelschap van zijn chef Helen Hunt en zijn dochter Ashley Johnson handig gebruik van.

No Way Out

Regie: Roger Donaldson; VS, 1987. Met Kevin Costner, Gene Hackman en Sean Young. RTL 7, 20.30-22.40 uur.

Spannende spionagethriller waarin een jonge officier van de Amerikaanse inlichtingendienst (Kevin Costner) een verhouding krijgt met het liefje (Sean Young) van zijn enge baas (Gene Hackman). Zij wordt vermoord. Costner moet de zaak onderzoeken, en terwijl alle verdenkingen in zijn richting wijzen, denkt Costner dat Hackman het heeft gedaan.

Tess

Regie: Roman Polanski; Frankrijk/Engeland, 1979. Met Nastassja Kinski en Peter Firth. Duitsland 1, 00.50-03.35 uur.

De 20-jarige Nastassja Kinski is onvergetelijk in de rol van het boerenmeisje Tess dat misbruikt wordt door de aristocraat die haar in dienst heeft genomen, en die daarna tot overmaat van ramp in een ongelukkig huwelijk belandt. De film werd door Polanski opgedragen aan zijn in 1969 vermoorde echtgenote Sharon Tate die een grote fan was van Thomas Hardy’s roman ’Tess of the d’Urbervilles’.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden