tv film

Open hearts

Belinda van de Graaf

My big fat greek wedding

Regie: Joel Zwick; VS/Canada, 2002. Met Nia Vardalos, John Corbett enMichael Constantine. RTL 5, 20.30-22.10 uur.

Romantische komedie, gesitueerd in de Griekse gemeenschap in Chicago,waarin scenarioschrijfster Nia Vardalos tevens de hoofdrol speelt van deAssepoes-achtige Toula Portokalos die geheel tegen de wens van haar familieverliefd wordt op een buitenlander (lees: een Amerikaan). Geproduceerd doorhet echtpaar Tom Hanks en Rita Wilson.

Educating Rita

Regie: Lewis Gilbert; Engeland, 1983. Met Michael Caine, Julie Waltersen Maureen Lipman. België 2, 20.50-22.40 uur.

Michael Caine speelt een van zijn mooiste rollen als de alcoholischeliteratuurprofessor Dr. Frank Bryant die op een goede dag wordtgeconfronteerd met een nieuwe leerling: het kapstertje Rita (schitterendgespeeld door Julie Walters) dat hem wonder boven wonder weer zin in hetleven geeft. Hartveroverende verfilming van Lewis Gilberts gelijknamigetoneelstuk roept associaties op met Shaws 'Pygmalion'.

Hammett

Regie: Wim Wenders; VS, 1983. Met Frederic Forrest, Peter Boyle enMarilu Henner. ARD, 00.35-02.05 uur.

Voordat de Duitse regisseur Wim Wenders in de jaren tachtig doorbrak met'Paris, Texas' (1984) en 'Der Himmel über Berlin' (1987) maakte hij dezebiografische film waarin romanschrijver Dashiel Hammett de mysterieuzeverdwijning van een Chinese cabaret-actrice onderzoekt. Let op filmlegendeSam Fuller als 'de man in de biljartzaal'. Eerder op de avond (22.50-01.40uur) is op Arte de Wenders-film 'Im Lauf der Zeit' te zien.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden