tv film

Chicken Run

Regie: Nick Park en Peter Lord; Engeland, 2000. Net 5, 19.00-20.30 uur.

Verrukkelijke ’Animal Farm’-achtige fabel, gemaakt in de beroemde Britse Aardman Studio, waar ook de geanimeerde kleifiguurtjes Wallace & Gromit ontstonden. ’Chicken Run’ is een variatie op John Sturges’ beroemde oorlogsfilm ’The Great Escape’, waarin krijgsgevangenen een plan beramen om te vluchten. In ’Chicken Run’ draait het om een met prikkeldraad omheinde kippenboerderij in Yorkshire, waar de kakelende kippengemeenschap is overgeleverd aan een boosaardige boerin.

Matilda

Regie: Danny DeVito; VS, 1996. Met Mara Wilson en Danny DeVito. RTL 8, 20.30-22.20 uur.

Fantastische Roald Dahl-verfilming, met de kleine, pientere Matilda Wormwood (Mara Wilson) die zich – à la Harry Potter - met behulp van een beetje toverkracht weet te redden in de boze buitenwereld. Film won in 1996 de publieksprijs op Cinekid.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Regie: Chris Columbus; VS, 2001. Met Daniel Radcliffe, John Hurt en Maggie Smit. SBS 6, 20.30-23.25 uur.

Eerste vermakelijke Harry Potter-verfilming, gebaseerd op J.K. Rowlings eerste succesvolle boek ’Harry Potter en de Steen der Wijzen’, waarin een 11-jarige weesjongen ontdekt dat hij over magische krachten beschikt. Met John Cleese als Nearly Headless Nick en Richard Harris als Professor Dumbledore.

Trading Places

Regie: John Landis; VS, 1983. Met Dan Aykroyd, Eddie Murphy en Ralph Bellamy. Veronica, 20.30-22.45 uur.

Leuke klucht van ’Blues Brothers’-regisseur John Landis. De broers Mortimer en Randolph Duke willen wedden dat een simpele boef (Eddie Murphy) met het grootste gemak de plaats van een succesvol zakenman (Dan Aykroyd) binnen hun bedrijf kan innemen. Murphy is goed op dreef in zijn tweede filmrol.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden