tv film

Belinda van de Graaf

The Client

Regie: Joel Schumacher: VS, 1994. Met Tommy Lee Jones en Susan Sarandon. RTL 8, 20.30-22.50 uur.

Vakkundig gemaakte maar wat kleurloze thriller, naar de gelijknamige roman van John Grisham. Susan Sarandon speelt een mooie rol als de alcoholische advocate Reggie Love die een jonge client onder haar hoede neemt. Deze Mark (Brad Renfro) is per ongeluk getuige geworden van de moord op een senator.

Tears of the Sun

Regie: Antoine Fuqua; VS, 2003. Met Bruce Willis en Monica Bellucci. RTL 7, 20.30-22.40 uur.

Belachelijke oorlogsfilm waarin Bruce Willis (als luitenant A.K. Waters) wel even orde op zaken gaat stellen in Nigeria.

Cross of Iron

Regie: Sam Peckinpah; Engeland/ Duitsland, 1977. Met Maximillian Schell en Senta Berger. RTL 7, 22.40-01.10 uur.

Indrukwekkend, psychologisch georiënteerd oorlogsdrama van de Amerikaanse meester Sam Peckinpah. Het opvallende perspectief ligt bij een groep Duitse militairen die in 1943 op terugtocht is uit de Sovjet-Unie.

Voor de officieren Brandt (James Mason), Kiesel (David Warner) en Steiner (James Coburn) spelen nazisme en patriotisme geen rol. Het komt neer op een pure overlevingstocht.

Opening Night

Regie: John Cassavetes; VS, 1978. Met Gena Rowlands en John Cassavetes. Arte, 23.25-01.45 uur.

Een oudere, drankzuchtige actrice gaat door heftige emoties in haar persoonlijke leven als een vrouwelijke fan verongelukt en wordt gedood. De jonge vrouw rende op dat moment achter haar limousine aan, in een poging een glimp van haar op te vangen. De actrice, toch al niet in beste doen, raakt door de gebeurtenis in een nog diepere depressie. Ze voelt zich verantwoordelijk voor de dood van de vrouw. Gena Rowlands - in 1978 op het Filmfestival van Berlijn uitgeroepen tot Beste Actrice - speelt een sterke rol als de hevig geëmotioneerde Myrtle Gordon. Aan haar zijde staat haar echtgenoot John Cassavetes, als regisseur en tegenspeler.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden