tv film

Ordinary decent criminal Regie: Thaddeus O'Sullivan;

Ier/DLD/VS, 1999. Met Kevin Spacey, Linda Fiorentino. België 1, 21.05-22.35 uur Kevin Spacey als Martin Cahill, de Ierse Robin Hood die hem achtervolgende agenten steeds te vlug af is. Cahills leven werd al twee keer eerder verfilmd , in John Boorman's ' The General' en David Blairs ' Vicious Circle'. In deze onevenwichtige kluchtige versie trachten de Amerikaanse acteurs met een dik Iers gelegenheidsaccent er toch nog wat van te maken.

The golden bowl Regie: James Ivory; VS ¿ 2000. Met Kate Beckinsale ¿ Uma Thurman. Ned 1, 23.20-01.25 uur Thurman speelt de Amerikaanse Charlotte Stant, straatarm, maar desondanks verliefd op een Italiaanse fortuinjager die de mooie Charlotte moeilijk kan weerstaan maar liever trouwt met haar vriendin, de onschuldige Britse Maggie Verver, dochter van een schatrijke kunstverzamelaar. Charlotte legt zich er niet bij neer en blijft jacht maken op haar ex-geliefde. Om in zijn buurt te blijven trouwt ze met Maggie's vader, die op zijn beurt moeilijk los te weken is uit de verbintenis met zijn dochter. Deze vierhoek zal niet eeuwig duren, maar ze duurt wel lang.

Ladyhawke Regie: Richard Donner; VS, 1985. Met Rutger Hauer, Michelle Pfeiffer. RTL 5, 23.50-01.50 uur Mooi gefotografeerde film, opgenomen in de Dolomieten, waarin Hauer een heldhaftige edoch zwijgzame ridder speelt die door nare tovenarij zijn ware liefde Isabeau (Pfeiffer) niet kan bereiken. Sterkste punt van dit degendrama is het camerawerk van de Italiaan Vittorio Stotaro. Leo McKern speelt grappige bijrol als kletsgrage priester.

The Van Regie: Stephen Frears; GB, 1996. Met Colm Meaney, Neili Conroy. BBC 2, 01.15-02.55 uur Colm Meaney speelt Bimbo`, die ontslagen wordt als bakker en dan samen met een vriend een fish & chips-zaak begint in een aftandse bestelbus. Vraag is of de vriendschap tegen deze hopeloze onderneming bestand is. Hilarische komedie, gebaseerd op het derde deel uit ' The Barrytown Trilogy' van de Ierse schrijver Roddy Doyle.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden