tv film

Belinda van de Graaf

Ace Ventura: When Nature Calls

Regie: Steve Oedekerk; VS, 1995. Met Jim Carrey, Ian McNeice en Simon Callow. Veronica, 20.30-22.05 uur.

Jim Carrey brak definitief door met zijn optreden als Ace Ventura, de stripachtige detective uit Florida die gespecialiseerd is in het opsporen van vermiste huisdieren. Na het succes van ’Ace Ventura: Pet Detective’ volgde rap deze opvolger, waarin de hyper-energieke Ace Ventura een uitstapje maakt naar Afrika, om er een witte vleermuis op te sporen.

Runaway Jury

Regie: Gary Fleder; VS, 2003. Met Dustin Hoffman, Gene Hackman, John Cusack en Rachel Weisz. BBC 1, 23.35-01.40 uur.

Regisseur Gary Fleder maakte met ’Runaway Bride’ een wat verwarrende Grisham-verfilming, die hoofdzakelijk in het Paleis van Justitie in New Orleans speelt. De echtgenote van een man die bij een Columbine Highschool-achtige aanslag om het leven is gekomen, besluit niet de knettergekke moordenaar aan te klagen, maar de wapenhande-laar. Dustin Hoffman speelt haar advocaat. Gene Hackman is als chanterende juryconsultant in dienst van de wapenleverancier. John Cusack speelt een van de juryleden.

The Petrified Forest

Regie: Archie Mayo; VS, 1936. Met Humphrey Bogart, Leslie Howard en Bette Davis. Duitsland 1, 02.15-03.35 uur.

Een berooide Engelse schrijver (gespeeld door gentleman-acteur Leslie Howard) arriveert in een kroeg in Arizona waar sexy serveerster Gabrielle (gespeeld door een 28-jarige Bette Davis) meteen een oogje op hem laat vallen. Zij ziet in de Britse dichter een mogelijkheid om weg te komen uit het gehucht. Ze wil studeren, aan de kunstacademie, in Parijs. De komst van een ontsnapte gevangene in de persoon van Humphrey Bogart, lijkt roet in het eten te gooien. Naar een toneelstuk van Robert E. Sherwood. Om 03.35 uur gevolgd door het Bogart-medodrama ’Black Legion’ (1936), waarin Bogie een jonge fabrieksarbeider speelt die zich uit ontevredenheid aansluit bij een Ku Klux Klan-achige organisatie. De gevolgen zijn tragisch.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden