tv film

Belinda van de Graaf

Nobody Knows

Regie: Hirokazu Kore-eda; Japan, 2004. Met Yûya Yagira, Ayu Kitaura, Hiei Kimura en Momoko Shimizu. Nederland 2, 13.35-16.00 uur.

De 12-jarige Akira gaat in een buitenwijk van Tokio voor zijn twee zusjes en broertje zorgen, nadat moeder met de noorderzon is vertrokken. Familieleden of vrienden zijn er verder niet. De Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda baseerde deze mooi geobserveerde vertelling op ware gebeurtenissen. De 14-jarige Japanse acteur Yuya Yagira werd ervoor bekroond op het Filmfestival van Cannes. Vooraf, om 13.20 uur, de Rotterdam Filmmatinee met een live verslag vanaf het Filmfestival.

Riding in Cars with Boys

Regie: Penny Marshall; VS, 2001. Met Drew Barrymore, Alan Garcia, Steve Zahn, Brittany Murphy, James Woods en Lorraine Bracco. RTL 8, 20.30-23.10 uur.

Komisch drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Beverly Donofrio (Drew Barrymore) die de ambitie had om schrijver te worden, maar in 1963 op 15-jarige leeftijd moeder werd van een zoon, en in een huwelijk met een drugsverslaafde man (Steve Zahn) belandde. ’Bev’ publiceerde in 1990 alsnog haar bestseller-memoires.

The Golden Child

Regie: Michael Ritchie; VS, 1986. Met Eddie Murphy, Charles Dance en Charlotte Lewis. Veronica, 20.30-22.20 uur.

Eddie Murphy is op dreef als de privédetective die gespecialiseerd is in vermiste kinderen. Wanneer uit Tibet een begaafd kind wordt ontvoerd, staat Murphy als Chandler Jarrell paraat om ’the golden child’ op te sporen.

The Nutty Professor

Regie: Tom Shadyac; VS, 1996. Met Eddie Murphy, Jada Pinkett Smith en James Coburn. Veronica, 22.20-00.05 uur.

Eddie Murphy treedt in de voetsporen van Jerry Lewis die in 1963 ’the nutty professor’ speelde, een verlegen geleerde die door middel van een toverdrankje verandert in de aantrekkelijke Buddy Love.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden